https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 IZBORI 2014 – Informacija građanima Srbije o glasanju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

IZBORI 2014 – Informacija građanima Srbije o glasanju

IZBORI 2014 – Informacija građanima Srbije o glasanju

Rok za upis u jedinstveni birački spisak Republike Srbije:

Rok za podnošenje zahteva opštinskim i gradskim upravama, po mestu prebivališta birača, za promene u jedinstvenom biračkom spisku je 12. mart 2014. godine. Provera podataka o upisu u birački spisak, omogućena je i na internet stranici Ministarstva pravde i državne uprave, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju: http://www.mpravde.gov.rs/electoralroll.php

Rok za upis podatka da će birač glasati u inostranstvu:

Do 22. februara 2014. godine u 24 časa, svi punoletni državljani Republike Srbije koji imaju boravište u inostranstvu i koji žele da glasaju u inostranstvu, treba da podnesu diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije Zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu. Popunjen zahtev, kao i skeniranu kopiju pasoša Republike Srbije, građani mogu poslati poštom, elektronskom poštom ili na faks, na adrese diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u državi gde žive. Ovaj Zahtev birač može podneti i u Srbiji, opštinskoj ili gradskoj upravi gde ima prebivalište.

Uslov za glasanje u inostranstvu:

Uslov za upis podatka da će na izborima birač glasati u inostranstvu je da je birač već upisan u jedinstveni birački spisak koji vodi opštinska, odnosno gradska uprava. Ukoliko birač koji ima boravište u inostranstvu nije upisan u jedinstveni birački spisak, mora podneti istovremeno diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u državi gde građanin živi, ili opštinskoj, odnosno gradskoj upravi gde ima prebivališteZahtev za upis u jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji, zajedno sa Zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu.

Glasanje u inostranstvu:

Obaveštavaju se građani da je potrebno da se u svakom od diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u svetu prijavi NAJMANJE 100 BIRAČA, kako bi u tom gradu bilo otvoreno glasačko mesto. Glasanje će se obaviti LIČNO, dolaskom na biračko mesto, uz obavezno posedovanje važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije. O svim informacijama vezanim za održavanje izbora i otvorenim glasačkim mestima, građani se mogu informisati putem internet sajta ambasade Republike Srbije, u državi u kojoj građanin živi, ili ambasade koja je nadležna za datu državu.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP