Učitavanje sajta

Vijesti

23 godine istrajnosti i povjerenja

23 godine istrajnosti i povjerenja

23 godine istrajnosti i povjerenja

Prije 23 godine, 29. jula 1990., pred više od 40.000 građana, na Gradskom stadionu u Novom Pazaru osnovana je Stranka demokratske akcije Sanžaka i postala prva i jedina organizacija koja se bavila rješavanjem problema Bošnjaka, Sandžaka i čitavog društva. 

Od svog osnivanja do danas Stranka demokratske akcije Sandžaka je u stalnoj težnji za jedinstvom Bošnjaka i u nastojanju da se Bošnjaci integrišu u sve društvene strukture sa svojim punim nacionalnim identitetom. 

Sudeći prema raspoloženju birača i rezultatima ostvarenim na izborima, SDA Sandžaka je i danas vodeća bošnjačka politička stranka sa precizno razrađenim političkim programom, a participirajući u Vladi Republike Srbije dosljedno radi na zaštiti sveukupnih interesa sandžačkih Bošnjaka, ekonomskom razvoju Sandžaka, očuvanju multietničnosti i jačanju uzajamnog međunacionalnog povjerenja. Svojim aktivnim radom i učešćem u strukturama vlasti Stranka demokratske akcije Sandžaka je doprinijela približavanju Srbije Evropskoj uniji, što je jedan do programskih ciljeva Stranke. 

Dijalog, tolerancija, stabilnost i jedinstvo među Bošnjacima su nezamjenljiv model političkog djelovanja Stranke demokratske akcije Sandžaka. 

Ponosni smo zbog činjenice da je Stranka demokratske akcije Sandžaka, u svom dvadesettrogodišnjem aktivnom i predanom radu, uspjela stabilno ostati na svom kursu i nositi identitet uspješne bošnjačke političke partije. 

Stalni zadatak Stranke demokratske akcije Sandžaka je ostvarivanje i očuvanje prava Bošnjaka, bolji život svih građana, ekonomska i politička stabilnost Sandžaka i cijele zemlje. 

Svim članovima i simpatizerima, čestitamo 29. jul, Dan Stranke demokratske akcije Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP