https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Energetski sektor – nova oblast saradnje sa Turskom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Energetski sektor – nova oblast saradnje sa Turskom

Energetski sektor – nova oblast saradnje sa Turskom

Energetski sektor – nova oblast saradnje sa Turskom

Energetika će postati nova oblast u privrednoj saradnji sa Turskom, zaključeno je na sastanku predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina i turskog ministra energetike i prirodnih resursa Tanera Jildiza.

U razgovoru na marginama drugog zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske o mogućnostima za turske investicije u energetski sektor Sandžaka i Srbije, dogovoreno je da predstavnici Jildizovog ministarstva prisustvuju radu Komiteta i lično se upoznaju sa idejom o saradnji u toj oblasti.

Ministar Ugljanin, kopredsedavajući Komiteta za saradnju, rekao je da “Srbija ima strateški okvir i spremne projekte u sektoru energetike”, pozvavši turske investitore da se u to uvere jer su dobrodošli da ulažu u Sandžak i Srbiju.

On je dodao da bi u Sandžaku i Srbiji takođe koristili saznanja o turskom iskustvu i znanju u oblasti energetike.

“U region Sandžaka i u celoj našoj zemlji postoje veliki potencijali u prirodnim izvorima energije – pre svega uglja – kao i izvorima obnovljive energije – vode, vetra i solarne energije,” rekao je Ugljanin.

Ministar Jildiz je potvrdio da je Turska spremna za takve vidove saradnje. “U Turskoj je 61 odsto energetskog sektora u privatnim rukama”, rekao je, obećavši  da će Vlada Turske i njegovo ministarstvo usmeravati privatnike da ispitaju mogućnosti ulaganja u Sandžaku i Srbiju.

Razgovoru je prisutvovala i predstavnica Ministarstva energetike u Vladi Srbije,Tatjana Jovanović.  Ministar Jildiz je prihvatio poziv ministra Ugljanina da poseti Sandžak i Srbiju.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP