https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Smederevo – grad velikih mogućnosti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Smederevo – grad velikih mogućnosti

Smederevo – grad velikih mogućnosti

Smederevo – grad velikih mogućnosti

Smederevo ima velike mogućnosti za razvoj, sva potrebna planska i urbanistička dokumenta, atraktivne lokacije i čeka na potencijalne investitore, rekla je danas na sastanku ministru u Vladi Srbije dr. Sulejmanu Ugljaninu gradonačelnica Smedereva dr. Jasne Avramović na čiji je poziv ministar boravio u gradu na Dunavu.

“Ја sam došao u Smederevo da se uverim u te prednosti koje grad ima. То је izvanredan geopolitički i strateški položaj – s jedne strane Dunav, sa druge autoput, aerodrom i železnica, što su svi preduslovi za ekonomski razvoj. Pre svega, tu su mogućnosti razvoja Marine, idndustrijske zone, Tvrđave i sve je to jedna kovnica novca. Te tri stvari mogu da razviju celu Srbiju, a ne samo jedan grad,”  rekao je Ugljanin.

Ministar je, u skladu sa svojom politikom da razvijene opštine budu još razvijenije, a da ih nerazvijene, za koje zadužen u Vladi, ne koče, već naprotiv slede u razvoju - obećao da će u vreme službene posete Turskoj ove nedelje predstaviti mogućnosti Smedereva tusrkim kompanijama za koje veruje da mogu biti potencijalni investitori.

„Оstaje da te mogućnosti iskoristimo, da napravimo tim sa predstavnicima Vlade i opština, da odemo u Brisel i pokušamo da naše projekte, po prioritetima, ubacimo u njihov plan finansiranja 2014-2020.”,  dodao je Ugljanin.

Ministar Ugljanin će 13. i 14. marta prisustvovati  drugom zasedanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske čiji je kopredsednik sa srpske strane.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP