Učitavanje sajta

Priboj

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka ima jasno definisane i zacrtane ciljeve

Gostujući u emisiji „Između dve vatre“, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je „Nakon 90-te godine mi po prvi put imamo apsolutnu podršku Bošnjaka u Sandžaku i drugih građana, ne samo Bošnjaka nego i drugih građana. Mi smo imali, kao što znate, probleme tokom raspada Jugoslavije, zbog problema koji su bili u odnosu Srbije i Bosne, regija Sandžaka je bila na crnu listu i sve Vlade, od Miloševićeve pa do ove, malo i ova naša Vlada radili su onako po nekoj inerciji na rušenju SDA Sandžaka. Znate otkidali su, skidali su cigle s te kuće, zidali neke male kućice.“ Na pitanje da li govor na kongresu nedavno, menja i Vaš stav prema državi Srbiji koju sada vidite kao svoju državu koju hoćete da reformišete predsjednik Ugljanin je rekao: „Mi na tome radimo, kao što vidite, već dvadeset dvije godine vrlo ozbiljno međutim pitanje je kako su nas drugi predstavljali. Ja naime 22 godine radim na motivisanju, primer, pored ostalog na motivisanju i Turske i Srpske poltičke elite da rade na opštu dobrobit svih građana, i tek je sada to postalo popularno. Nekada su zbog toga hapsili, proganjali a sada kažu Turska je vrlo važan partner. Para nikada nije previše! Nama treba njihovih investicija i kao što vidite uspeli smo da ih motivišemo da ulažu u Leskovac, Srbija džins, džins Srbija odnosno džins Istanbula, oni se sada spremaju da zaposle 1 150 radnika u Leskovcu i ovaj bar aluminijum ovih dana zapošljava novih 300 radnika sa 54 miliona eura.“ 

Detaljnije
Dokazan uticaj SDA Sandžaka u Sandžaku

Danas je održana konferencija za novinare Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je govorio Enis Imamović, portparol Stranke.  Tema konferencije bila je “Izbori za Predsjednika Srbije”, a transkript obraćanja portparola SDA Sandžaka, prenosimo u cjelosti. “Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao što znate, u prvom krugu Predsjedničkih izbora nije podržala nijednog kandidata.  U drugom krugu smo odlučili da podržimo kandidata Borisa Tadića. Upravo drugi krug predsjedničkih izbora i znatno veći broj glasova koji je Boris Tadić osvojio u drugom krugu, govori o snazi i uticaju koje Stranka demokratske akcije Sandžaka ima na biračko tijelo u Sandžaku. 

Detaljnije
Bošnjačke stranke treba da se ujedine - Intervju predsjednika Ugljanin dnevnom listu Danas, 16.11.2010.

Bošnjačke političke partije na narednim izborima trebalo bi da se ujedine na način kako su to uradile ključne mađarske stranke, koje danas predstavljaju vrlo značajan činilac u republičkom parlamentu.

Detaljnije
Vladini funkcioneri prikrivaju istinu o zločinima nad Bošnjacima

U intervjuu direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzane Paunović, listu “Večernje novosti” od 6.9.2014 godine, objavljen je tekst pod naslovom ”Ugljanin izmišlja torturu”. U istom tekstu gospođa Paunović sebi daje za pravo da prikriva zločine nad Bošnjacima koji su u periodu od 1991.godine pa do danas bili žrtve organizovanog državnog terora u Saveznoj Republici Jugoslaviji i Srbiji.

Detaljnije
Izabrani članovi organa Stranke sa ugledom i perspektivom

Na šestoj Izbornoj skupštini SDA Sandžaka pored izbora za predsjednika Stranke, gdje je apsolutno povjerenje dobio dr. Sulejman Ugljanin, izabrani su i  članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti Stranke demokratske akcije Sandžaka.  

Detaljnije
Potpisan sporazum o fer i korektnoj predizbornoj kampanji

“Postizanjem jedinstva Bošnjaka Srbija bi uklonila jednu od prepreka na putu ka EU, a među njima su i pitanje Bošnjaka, kao i Sandžaka”, istakao je Dr Ugljanin.

Detaljnije
Ugljanin: Cilj vlade je posao za mlade

Ministar bez portfelja i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin rekao je danas tokom posete Sandžaku da je na veliki islamski praznik Ramazanski bajram došao da prenese pozitivno raspoloženje Vlade Srbije prema Bošnjacima, i naglasio da je njen cilj da obezbedi što više projekata koji će privući domaće i strane investitore u taj region "Ključni cilj u naredne četiri godine je stvaranje uslova za zapošljavanje što više mladih ljudi", rekao je Ugljanin prilikom prve radne posete Sandžaku. Ugljanin je rekao da je u Novi Pazar došao po prvi put nakon izbora da bi posetio koalicionu vlast u tom gradu, izrazivši zadovoljstvo njenim dosadašnjim funkcionisanjem. Ministar je napomenuo i da se sam odrekao resora kako bi stanovnici Sandžaka dobili više sredstava za socijalno-ekonomski razvoj.  

Detaljnije
Ministar Ugljanin posetio Novi Pazar i Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj

Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje, Priboj, 21. avgust 2012. - Ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je tokom jučerašnje posete Gradu Novi Pazar i opštinama Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj, da je ključni cilj u naredne četiri godine stvaranje uslova za zapošljavanje mladih ljudi i naglasio da je cilj da se obezbedi što više projekata koji će privući domaće i strane investitore u taj region. Tokom posete Novom Pazaru ministar Ugljanin je rekao da je u Novi Pazar došao po prvi put nakon izbora da bi posetio koalicionu vlast u tom gradu, izrazivši zadovoljstvo njenim dosadašnjim funkcionisanjem.

Detaljnije
Useljenje u nove stanove i podrška poljoprivredi

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik Turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Priboju uručili ključeve osam novoizgrađenih stanova porodicama koje su usled požara 2010. ostali bez krova nad glavom. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi ministar Ugljanin je sa milion dinara donirala izradu projekta izgradnje stanova dok je turska agencija TIKA sa 230.000 evra finansirala izgradnju i kompletno unutrašnje opremanje .  „U svojstvu ministra u Vladi Srbije i predsednika Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvalio bih se na ovom primeru solidarnosti na delu. Dogovoreno je da se saradnja nastavi i u svih 46 nedovoljno razvijenih opština u kojima živi milion građana Srbije“ istakao je ministar Ugljanin. 

Detaljnije
Počinje izgradnja kuća u Priboju za izbegle i raseljene Bošnjake Sandžaka

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin potipisao je danas u Vladi Srbije Ugovor o izradi, isporuci i postavljanju jedanaest tipskih montažnih kuća u okviru Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991. – 1999. godine sa  predsjednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem i direktorom firme Dekor iz Priboja Milankom Stojićem. „Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, i prethodna i sadašnja Vlada Republike Srbije šalje jasnu poruku svojim građanima, da se više nikada neće ponoviti proterivanje i iseljavanje njenih građana zbog pretnji i objektivnih opasnosti po život kao što je to bilo u slučaju sa Bošnjacima iz opštine Priboj u poslednjoj deceniji 20. veka“ istakao je predsjednik Ugljanin i dodao da Republika Srbija dokazuje svoju iskrenu posvećenost dobrom suživotu Bošnjaka i Srba u Sandžaku, a jedna od potvrda je i ovo današnje potpisivanje Ugovora.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin dodelio ključeve 11 kuća bošnjacima Sjeverina

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, juče je u selu Živinice u opštini Priboj svečano uručio ključeve za 11 novoizgrađenih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog karaj u periodu od 1991. do 1999. godine. Na inicijativu ministra dr. Sulejmana Ugljanina Vlada Republike Srbije je 29. marta ove godine usvojila Program za povratak izbeglih i raseljnih Bošnjaka iz Opštine Priboj u periodu 1991-1999. godine. "Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, Republika Srbija šalje jasnu poruku svojim građanima da se više nikada neće dogoditi proterivanje, iseljavanje zbog straha ili pretnji po život, kako je bilo kada je došlo do iseljavanja Bošnjaka iz opštine Priboj u poslednjoj deceniji prošlog veka", istakao je Ugljanin prilikom uručenja ključeva novih kuća i dodao „zajedno radimo na vraćanju poverenja ovim Bošnjacima u državu Srbiju. Da ima nade za bolji život“. Zamenica predsednika opštine Priboj, Vesna Jugović naglasila je da je značaj ovog projekta u povratku Bošnjaka i nastavku složnog života svih nacionalnosti na ovom području. "Želja svih nas je da se taj zajednički život nastavi i da više nikada ne bude sukoba", rekla je Jugovićeva.

Detaljnije
Država planski na svim poljima otežava funkcionisanje manjinama

Narodni poslanici Enis Imamović i Sabina Dazdarević obrazlagali su u Skupštini Srbije amandmane koje je podnijela Poslanička grupa manjina ”SDA Sandžaka-PDD” na prijedlog Republičkog budžeta za 2015. godinu.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP