Saopštenja

Dodjela plakete općine Srebrenica Miloradu Dodiku nepoštovanje žrtvama genocida u Srebrenici

13.03.2018. godine
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje i protivi se dodjeli najvišeg priznanja općine Srebrenica  velikosrpskom šovinisti Miloradu Dodiku.

SDA Sandžaka se protivi pozivanju i raspoređivanju Bošnjaka u rezervni sastav srpske vojske i učestvovanju na vojnim vježbama

08.03.2018. godine
Povodom učestalog pozivanja Bošnjaka Sandžaka za raspoređivanje u rezervni sastav srpske vojske i učestvovanja na vojnim vježbama, Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je danas konferenciju za štampu.

SDA Sandžaka sprovodi aktivnosti na realizaciji zaključaka sa skupa " Za slobodu i sigurnu budućnost"

07.03.2018. godine
U Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka danas je održana Press konferencija. Povod održavanja Press konferencije jeste osvrt na održani protestni skup „Za slobodu i sigurnu budućnost“.

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar čestita Odbojkaškom klubu Novi Pazar na osvajanju državnog Kupa

03.04.2018. godine
„Ovim putem upućujemo čestitke igračima, stručnom štabu i upravi Odbojkaškog kluba Novi Pazar na još jednom velikom uspjehu i trofeju koji su donijeli u Novi Pazar i Sandžak. 

Održan protestni skup “Za slobodu i sigurnu budućnost”

02.03.2018.
Danas je na gradskom šetalištu u Novom Pazaru održan protestni skup SDA Sandžaka pod sloganom „Za slobodu i sigurnu budućnost", kojem je prisustvovalo više hiljada građana Sandžaka.

25 godina od zločina u Štrpcima

27.02.2018. godine
Danas se navršava 25 godina kada je u Štrpcima, 27. februara 1993. godine iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar oteto, mučeno i ubijeno 18 Bošnjaka, jedan Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

26.02.2018. godine
Zbog tragične pogibije troje mladih iz Novog Pazara, skup „Za slobodu i sigurnu budućnost“ odlaže se i održat će se u petak, 2. marta 2018. godine, poslije džume namaza (13h).

SDA Sandžaka osudila delegiranje predmeta ubistva mladića kod Tutina Višem tužilaštvu u Užicu

23.02.2018. godine
Generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj je, u obraćanju medijima, osudio ovakvu odluku Apelacionog tužilaštva naglasivši da će, kako je rekao, ovako postupanje tužilaštva uznemiriti javnost i pojačati dozu straha, ali i nepovjerenja Bošnjaka u državne organe.


Održana 2. sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

20.02.2018. godine
Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka održao je svoju 2. sjednicu. Glavni odbor SDA Sandžaka donio je Odluku o organizovanju protestnog skupa pod nazivom „ZA SLOBODU I SIGURNU BUDUĆNOST“

Srpska policija i dalje vrši pritisak na političke predstavnike Bošnjaka i bošnjački narod

19.02.2018
Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje neosnovan upad i višesatni pretres porodičnog stana predsjednika SDA Sandžaka, ogranak Priboj Hajra Bećirovića od strane sprske policije.