Predsjednik

Gostovanje predsjednika Ugljanina u jutarnjem programu Televizije N1

06/04/2016
Predsjednik i nosilac liste SDA Sandzaka Dr. Sulejman Ugljanin gostovao je danas u emisiji “Novi dan“ na televiziji N1 u jutarnjem programu ove televizije.

Emisija Novi dan na TV N1- gost Dr. Sulejman Ugljanin, srijeda 06.04.2016. u 08:00h

05/04/2016
Predsjednik i nosilac liste SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin gostovaće sutra u emisiji „Novi dan“na Televiziji N1 sa početkom u 08:00h.

SDA Sandžaka-PDD sa delegacijom PS Savjeta Evrope

05/04/2016
Delegacija manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD koju su činili Predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin, narodni poslanici Riza Halimi i Enis Imamović, razgovarali su sa članovima delegacije predizborne misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koju je predvodio Predsjedavajući Volodymyr Ariev, te članovi René Rouqet, Andrea Rigioni, Hermine Naghdalyan, Matjaž Hanžek, te sekretarijata PSSE Chemavon Chahbazian i ...

Gostovanje predsjednika Ugljanina u emisiji “Kažiprst” TV B92

30/03/2016
Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin bio je gost emisije “Kažiprst” na televiziji B92, koja je emitovana u dnevniku ove televizije.

Lista “SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin” predala listu za parlamentarne izbore

17/03/2016
Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 24. april.

Hatarnama povodom terorističkog akta u Ankari

14/03/2016
U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime želim da izrazim saučešće  zbog velikog broja nedužnih žrtava. Naše misli i saosjećanja su sa svima onima koje je zadesila ova velika tragedija.

Podrška NATO integracijama Srbije i poziv na neophodno rješavanje zločina nad Bošnjacima Sandžaka

02.03.2016.
Predsjednik Stranke i manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin govorio je danas u Narodnoj skupštini Srbije Povodom izbora novog ministra odbrane Republike Srbije.

Predsjednik Ugljanin čestitao Dan nezavisnosti BiH

01/03/2016
Povodom obilježavanja 1. marta- Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalno vijeća Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Bakiru Izetbegoviću članu Predsjedništva BiH i svim građanima Bosne i Hercegovine.

SDA Sandžaka u posjeti Bosni i Hercegovini

23/02/2016
Delegacija SDA Sandžaka predvođena Predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom boravila je jučer u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, SDA BiH i Vladi Kantona Sarajevo.

Dr. Ugljanin i Davenport o akcionom planu za poglavlje 23

18/02/2016
Predsjednik je na današnjem sastanku upoznao šefa Delegacije EU sa nepravilnostima koje su obilježile izradu tog plana naglasivši da zvanični zahtjevi, prijedlozi, primjedbe i komentari legitimnih predstavnika Bošnjaka u Radnoj grupi nisu uvršteni u Akcioni plan, te da je to razlog zbog kojeg je predstavnik BNV-a 23. novembra 2015. napustio rad u Radnoj grupi.