Predsjednik

Hatarnama povodom terorističkog akta u Ankari

14/03/2016
U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime želim da izrazim saučešće  zbog velikog broja nedužnih žrtava. Naše misli i saosjećanja su sa svima onima koje je zadesila ova velika tragedija.

Podrška NATO integracijama Srbije i poziv na neophodno rješavanje zločina nad Bošnjacima Sandžaka

02.03.2016.
Predsjednik Stranke i manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin govorio je danas u Narodnoj skupštini Srbije Povodom izbora novog ministra odbrane Republike Srbije.

Predsjednik Ugljanin čestitao Dan nezavisnosti BiH

01/03/2016
Povodom obilježavanja 1. marta- Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalno vijeća Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Bakiru Izetbegoviću članu Predsjedništva BiH i svim građanima Bosne i Hercegovine.

SDA Sandžaka u posjeti Bosni i Hercegovini

23/02/2016
Delegacija SDA Sandžaka predvođena Predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom boravila je jučer u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, SDA BiH i Vladi Kantona Sarajevo.

Dr. Ugljanin i Davenport o akcionom planu za poglavlje 23

18/02/2016
Predsjednik je na današnjem sastanku upoznao šefa Delegacije EU sa nepravilnostima koje su obilježile izradu tog plana naglasivši da zvanični zahtjevi, prijedlozi, primjedbe i komentari legitimnih predstavnika Bošnjaka u Radnoj grupi nisu uvršteni u Akcioni plan, te da je to razlog zbog kojeg je predstavnik BNV-a 23. novembra 2015. napustio rad u Radnoj grupi.

Efikasno upravljanje otpadom u cilju unapređenja životne sredine i energetske efikasnosti

17/02/2016
Predsjednik SDA Sandžaka i manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin govorio je danas u Skupštini Srbije o izmjenama i dopunama seta zakona iz oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom.

Autonomija za Sandžak i druge sredine u kojima žive manjine

10.02.2016.
Govoreći o Zakonu o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih nasljednika, on je rekao da je taj zakon dobro urađen, iako sa zakašnjenjem od mnogo godina. Ovaj Zakon predstavlja značajan moralni i humani gest za našu zemlju, te da će zato poslanici SDA Sandžaka u danu za glasanje podržavati ovaj zakon.

Sprega politike i kriminala suspenduje primjenu zakona

09/02/2016
U svom izlaganju Predsjednik je govorio o kriminalnoj privatizaciji Regionalne televizije Novi Pazar, ističući da su u te kriminalne radnje uključeni i državni organi po vertikali i horizontali - ministar telekomunikacija sa državnog nivoa, te gradonačelnik, njegovi pomoćnici, direktor JP RTV i direktor novopazarske filijale nacionalne službe za zapošljavanje.

Nastavak inicijative za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

14.01.2015.
U Beogradu su se danas sastali predsjednik dr. Sulejman Ugljanin i ambasador Bugarske Nj.E. Angel Simeonov Dimitrov na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana.

Hatarnama zbog tragično stradalih u terorističkom napadu

12.01.2015.
Povodom terorističkog akta i pogibije nedužnih ljudi u Istanbulu, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarmanu Ambasadoru Republike Turske u Beogradu, njegovoj ekselenciji Mehmetu Kemalu Bozayu.