Poslanici SDA

Režimske stranke kradu novac građana Novog Pazara

11/02/2016
Po ko zna koji put tražim od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da sprovede upravni nadzor nad radom gradske uprave, posebno o tome kako se troši novac građana Novog Pazara i da konačno odgovori koji je tačan iznos duga koji je ova koalicija napravila u gradu Novom Pazaru, u suprotnom odgovornom za ovakvo stanje smatraće se Vlada i ovo Ministarstvo jer su dozvolili ovakvo plansko uništavanje ...

Sprega politike i kriminala suspenduje primjenu zakona

09/02/2016
U svom izlaganju Predsjednik je govorio o kriminalnoj privatizaciji Regionalne televizije Novi Pazar, ističući da su u te kriminalne radnje uključeni i državni organi po vertikali i horizontali - ministar telekomunikacija sa državnog nivoa, te gradonačelnik, njegovi pomoćnici, direktor JP RTV i direktor novopazarske filijale nacionalne službe za zapošljavanje.

SDA Sandžaka u Parlamentu o autonomiji Sandžaka i evropskoj konvenciji o prekograničnoj saradnji

01/02/2016
Poslanici SDA Sandžaka su na današnjem zasjedanju Parlamenta podržali prijedlog Zakona o potvrđivanju evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji između teritorijalnih zajednica ili vlasti.

Dazdarević: Poboljšati putnu infrastrukturu u Sandžaku i vratiti Tutinu sudove i tužilaštvo

26/01/2016
Narodna poslanica SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Sabina Dazdarević uputila je pitanje ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović i ministru pravde Nikoli Selakoviću.

Poziv na protestni skup „Pravda za Sandžak“

15/01/2016
Predsjednik Izvršnog odbora i narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamovic je na današnjoj press konferenciji upoznao javnost sa odlukom Predsjedništva SDA Sandžaka o organizovanju Protestnog skupa „Pravda za Sandžak“ i pozvao građane Sandžaka da se pridruže u nedelju 17.01.2016.godine, u centru Novog Pazara u 13h.

Inicijativa za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

23.12.2015.
Danas je održan sastanak ambasadora Rumunije Nj.E. Danijela Banua i predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana. 

Nacionalna struktura u pravosuđu i dalje na štetu Bošnjaka

17/12/2015
Na današnjoj sjednici Skupštine Srbije narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović pozvao je ministra pravde Nikolu Selakovića da obustavi postupak izbora nosioca javnotužilačkih funkcija i time spriječi grubo kršenje Ustava i međunarodnog prava na štetu Bošnjačkog naroda.

Skandalozno ponašanje vladajuće većine u parlamentu prema legitimnim bošnjačkim predstavnicima

11.12.2015
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozno ponašanje poslanika vladajuće većine koji su na sjednici Skupštine Srbije na neprimjeren i nedemokratski način, udarajući o klupe i dobacivanjem spriječavali i ometali legitimnog bošnjačkog predstavnika Enisa Imamovića da se obrati Parlamentu.

Dr. Ugljanin na sastanku sa komesarom EU Johanesom Hanom

10/12/2015
Predsjednik manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD u Skupštini Srbije, Dr. Sulejman Ugljanin, sastao se danas sa komesarom za susjednu politiku i proširenje Evropske unije Johanesom Hanom u okviru njegove posjete Parlamentu i sastanka sa šefovima poslaničkih grupa.

Vlada da objasni zašto i sa kojim ciljem ignoriše probleme Bošnjaka

01.12.2015.
Zašto i sa kojim ciljem Vlada preko svoje Radne grupe odbija da u Akcioni plan za  manjine, uvrsti probleme i prijedloge Bošnjaka koje predlažu  njihovi legitimni predstavnici u Ranoj grupi?