Učitavanje sajta

Ogranci Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka: Dokle da narod strahuje za svoj život?

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka–Novi Pazar, govorio je šef odborničkog kluba u Skupštini grada Novog Pazara Fahrudin Đekić. On je na samom početku istakao zabrinutost za bezbjednost svojih sugrađana. „Posljednje ubistvo koje se juče desilo u  centru Novog Pazara potvrđuje katastrofalnu bezbjednosnu situaciju, o kojoj je SDA ukazivala mjesecima unazad i tražila hitne reakcije i smjene odgovornih.Da je stanje jako teško i alarmantno ukazivali smo više puta, a posljednje jeste i obraćanje dan prije posljednjeg ubistva u centru grada, narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića u Skupštini Srbije, koji je direktno pred premijerom i ministrima zatražio obezbjeđivanje sigurnosti za svoje građane“- izjavio je Đekić. Šef odborničke grupe je napomenuo da je očigledno da odgovorni u tužilaštvu, sudstvu i policiji ne mogu da obuzdaju ovako haotično stanje u Novom Pazaru. „Evidentno je krivo nesposobno rukovodstvo novopazarske policije, koje ne sme da se suprostavi ubicama i kriminalcima.Obavještavamo građane Novog Pazara da gradska vlast do sada, vjerovali ili ne, nije htjela da zakaže Skupštinu grada da bi se razgovaralo o bezbjednosti novopazaraca“-podsjetio je Đekić. On je napomenuo da su predstavnici SDP-a i njihovi koalicioni partneri hitno reagovali i ekspresno zakazali skupštinu grada kada je bilo potrebno imenovati funkcionere SDP-a na dodatne funkcije, jer je njima to očito gorući problem Novog Pazara. „Javnost je iznenađena i činjenicom da su funkcioneri grada iz SDP-a promijenili kanal Regionalne televizije i shvatili da je život građana u Novom Pazaru postao toliko jeftin , pa su se čak i oni udostojili da se javno oglase o strahovito lošem stanju u našem gradu“- istakao je Đekić.   Odbornici SDA Sandžaka su od vladajuće većine više puta tražili sazivanje posebne sjednice na kojoj bi se razmatrala bezbjednosna situacija. Međutim, gradska vlast na čelu sa SDP-om je to kategorički odbijala. On je  javno upitao vladajuću strukturu u gradu– da li su preče zabave i koncerti ili životi naših sugradjana??? Đekić je naveo činjenicu da u svim medijima u Srbiji, u rubrici crna hronika, Novi Pazar zauzima vodeću poziciju, a da u Novom Pazaru više niko nije siguran, pa se postavlja pitanje - ko je sledeći? „Ovako katastrofalnom ponašanju policije, tužilaštva i gradske vlasti u Novom Pazaru se mora stati na put, jer životi naših građana nemaju alternativu. SDA Sandžaka pod hitno zahtjeva reakciju nadležnih i smjenu odgovornih u cilju zaštite života stanovnika Novog Pazara“-zaključio je Đekić.

Detaljnije
Sjenica:Investiranje u zimske sportove

Opština Sjenica nastavlja sa investicijama, pa će uskoro dobiti i savremeni ski centar u Žarima. Ovaj centar će raspolagati kompletnom infrastrukturom koja će sportistima obezbjeđivati kvalitetne uslove za trening i takmičenja. U toku su radovi na asfaltiranju prilaznih puteva terenima, stazama i uređenju strelišta za biatlon. “U narednih par dana biće završeno asfaltiranje, a za dvadesetak dana sportisti će početi sa treninzima”- izjavio je Direktor Ustanove za sport opštine Sjenica Mirsad Hodžić. Izvođač radova na ovom ski centru je preduzeće A.D. Novi Pazar, dok nadzor vrši Direkcija za urbanizam i izgradnju Sjenica. “Direkcija za urbanizam je pomagala izvođenje zemljanih radova i napravila idejni projekat za ovaj sportski centar”- rekao je Rasim Jahić, zamjenik direktora sjeničke Direkcije za urbanizam. Biatlon je prvenstveno zimski sport sa disciplinama skijaško trčanje i gađanje iz puške, ali postoji i letnja varijanta  koja kombinuje gađanje sa trčanjem, kao i ona koja kombinuje gađanje sa trčanjem na roler-skijama. Tako da će ova staza moći da se koristi tokom  cele  godine.

Detaljnije
Svanulo i stanovnicima Miškovca uz pomoć SDA Sandžaka

Mještani ulice Miškovac u opštini Priboj konačno su dobili dugo očekivani asfalt. Uz veliku pomoć i zalaganje pomoćnika predsjednika opštine i predsjednika OO SDA Priboj Hajra Bećirovića, mještani se neće susretati sa brojnim dosadašnjim problemima. Pomoćnik opštine Priboj Hajro Bećirović istakao je da je ovo veliki dan za mještane ulice Miškovac, koja se nalazi u Starom gradu. “ Ovo je samo jedna u nizu ulica koje će opština Priboj asfaltirati. Nastavićemo u narednom periodu da građanima opštine Priboj obezbjedimo što bolju putnu infrastrukturu”- rekao je Bećirović Mještani ove ulice su se zahvalili Hajru Bećiroviću koji im je dosta pomogao u realizaciji ovog projekta. „Put znači život, a ljudi koji su prepoznali naše potrebe su primjer kako se brine o svojim građanima, a predizborno obećanje su ispunili u najkraćem roku“-izjavio je jedan od mještana ovog naselja.

Detaljnije
Prijem najistaknutijih sportista

Predsjednik povjereništva SDA Sandžaka u Tutinu, Kenan Hot priredio je prijem za 9 najistaknutijih sportista, po mišljenju građana i menadžera Ustanove za sport, na osnovu postignutih rezultata na opštinskim, državnim i evropskim takmičenjima. Predsjednik Hot je tom prilikom između ostalog izrazio zadovoljstvo time što Tutin polako izrasta u rasadnik talenata na svim nivoima. “Želja mi je bila da danas u prostorijama ogranka Stranke priredim prijem za najbolje sportiste Opštine Tutin i pripala mi je posebna čast da uručim zahvalnice ispred tutinskog ogranka naše Stranke.”- istakao je u sažetom govoru Hot. On je istakao da su sportisti najbolji ambasadori jedne opštine, a izrazio je želju i da Tutin uskoro dobije uspješne sportiste po uzoru na Amelu Terzić, Muamera Hukića i Asmira Kolašinca. Presjednik Hot je obećao punu podršku na polju poboljšanja uslova za razvoj sportista, a prisutni su obećali da će u budućnosti biti pravi reprezenti svog mjesta.

Detaljnije
Sjenica dobija Fabriku i 60 radnih mjesta

Predsjednik opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sanžaka Hazbo Mujović juče je sa predstavnicima privrednog društva “Sibling” iz Beograda potpisao ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju “peleta“ -zrnastog goriva za peći, od presovanog drvenog otpada. U izjavi za medije Hazbo Mujović je rekaoće prema ugovoru lokalna samouprava obezbjediti prostor za fabriku, dok je ovo beogradsko privredno društvo obezbjedilo mašine za proizvodnju. „Vrijednost ove investicije iznosi oko dva miliona eura, a prema planovima fabrika će u početku zaposliti 60 radnika, sa ciljem povećanja broja radne snage sa proširenjem kapaciteta“, rekao je Mujović. Predsjednik Izvšnog odbora ovog društva Bojan Radovanović rekao je da će preko 90 odsto proizvedenog peleta biti plasirano na inostrano tržište. „Proizvodna linija je projektovana po najsavremenijim tehološkim principima i neće zagađivati čovekovu okolinu“, rekao je Radovanović. Podsjećamo da je Radovanović bio predsjednik FK Novi Pazar od jula 2011. do januara 2013. godine, a na ovim prostorima  ostao je upamćen kao čovjek koji je puno uložio u razvoj sporta. 

Detaljnije
Sjenica:Uskoro počinje izgradnja termoelektrane

Na Pešteru će uskoro početi da se gradi termoelektrana snage oko 350 megavata, u koju će država, zajedno sa strateškim partnerima iz inostranstva, uložiti više od pola milijarde evra, a posao bi moglo da dobije oko dvije hiljade radnika. Rezerve uglja na Pešteru se procenjuju na više od milijardu, a po nekim optimističkim procenama i svih pet milijardi tona. Predsjednik opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović izjavio je da bi izgradnja termoelektrane za rezultat imala zapošljavanje oko dvije hiljade žitelja Pešteri, što bi preporodilo ovaj kraj. „Termoelektrana će se graditi najverovatnije u Štavlju. Sjenica bi, za tri godine, od ekstremno nerazvijene prešla u red srednje razvijenih opština, a u narednoj deceniji postala bi jedna od razvijenijih u Srbiji“, tvrdi Mujović. Pešterska visoravan kao izrazito stočarski kraj, poznat po netaknutoj prirodi i mlječnim proizvodima, očuvaće netaknutu prirodu i ekološki ovo će i dalje ostati najčistiji kraj na Balkanu, uprkos gradnji termoelektrane, smatra on. „Sjenica godišnje, u oko 4000 domaćinstava i ustanova, bez ikakvih filtera, sagori oko 40 000 tona uglja, pa nemamo nekih ozbiljnijih zagađenja atmosfere. Očekujemo da će se termoelektrana graditi po najsavremenijim evropskim standardima, imati najsavremenije sisteme za prečišćavanje i da ničim neće ugroziti prirodu Peštera“, kaže Mujović. Ministarka energetike i zaštite životne sredine, Zorana Mihajlović, ovih dana je rekla da je ovo jedan od energetskih prioriteta Vlade Republike Srbije.

Detaljnije
Predsjednik Mujović sa privrednicima Sjenice

Na inicijativu predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića i njegovih saradnika u  Sjenici je održan sastanak svih privrednika, vlasnika malih i srednjih preduzeća. Cilj sastanka je obezbjeđivanje novih radnih mjesta u ovim preduzećima uz pomoć lokalne samouprave a preko Nacionalne službe za zapošljavanje kroz razne subvencije države. “Ovaj današnji sastanak sa Predsjednikom naše opštine je od velikog značaja za nas koji se bavimo privrednom delatnošću. Osnovni cilj jeste upošljavanje što većeg broja ljudi” – složni su u oceni privrednici koji su prisustvovali ovom sastanku. Predsjednik Mujović je naglasio potrebu obezbedjivanja uslova za razvoj privrede u Sjenici, jer to je i osnovna misija njega i svih onih koji rukovode ovom Pešterskom opštinom. “Moramo naći načina da pomognemo našim privrednicima i tako obezbjedimo razvoj Sjenice, a posebno stanovništvu pružiti priliku da živi od svog rada. Mladi su naš prioritet i moramo ih uposliti. Strateški je najbitnije da imamo plan, volju i želju da sve što je u našoj moći učinimo, a uvjeren sam da ćemo plodove našeg rada uskoro imati i na djelu”- optimistično je izjavio Mujović. Mnogi projekti su, od stupanja Hazba Mujovića na mjesto predsjednika opštine, odrađeni i ubrzano se radi na polju razvojih aktivnosti u svim sferama društvenog razvoja ove nerazvijene opštine. 

Detaljnije
Mjesni odbori u Tutinu spremni za ostvarenje ciljeva

U Tutinu je održana konstitutivna sjednica mjesnih Odbora SDA Sandžaka za opštinu Tutin. Sjednici su prisustvovali zamjenik predsjednika opštine Tutin Salih Hot, predsjednik povjereništva Kenan Hot i zamjenik predsjednika povjereništva Emina Gusinac. Na konstitutivnoj sjednici, kojoj  su prisutvovali svi novoizabrani predsjednici MO, bivši predsjednik tutinskog Ogranka Salih Hot se zahvalio i čestitao prisutnima na imenovanju, poželeo im puno sreće u budućem radu. U svom obraćanju predsjednik povjereništva Kenan Hot je novoizabranim predsjednicima MO čestitao imenovanja, naglasio da uspjeh i ostvarivanje programskih ciljeva SDA Sanžaka umnogome zavisi od rada MO, koordinacije, a da jedinstvo bošnjačkog naroda nema alternativu i da u budućem radu trebaju dati doprinos tom cilju.  

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin u posjeti ski centru u Sjenici

Predsjednik SDA Sandžaka i Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, sa svojim saradnicima, posjetio je novoizgrađeni ski centar u Žarima, opština Sjenica. Ministar je posebno zadovoljan što je Opštinska vlast za veoma kratko vrijeme uspjela da završi izgradnju ovog ski centra koji raspolaže kompletnom infrastrukturom, koja će sportistima obezbjeđivati kvalitetne uslove za trening i takmičenja. Takođe je izrazio nadu da će sportisti iz ovog kraja nastaviti da postižu dobre rezultate, zato što će im ova staza omogućiti da održavaju treninge tokom cijele godine. Predsjednik opštine Sjenica HazboMujović rekao je ovom prilikom da opštinska vlast čini sve što je u njenoj moći kako bi obezbijedila ovim sjajnim momcima i sportistima da imaju uslove za treniranje kakve imaju svi veći gradovi, a da taj trud i zalaganje građani Sjenice svakako prepoznaju i cijene.

Detaljnije
Potpisani ugovori o nadoknadi za bošnjačke kuće u Priboju

U Priboju su danas potpisani ugovori o nadoknadi za 41 obnovljenu kuću za 38 porodica Bošnjaka koji su devedesetih proterani iz ove opštine, a koji su odlučili da se vrate i sami obnove domove. Ugovori su potpisani na osnovu Programa Vlade Srbije za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz Priboja od 1991-1999. godine, koji je inicirao ministar dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u koja spada I opština Priboj. U dosadašnjoj realizaciji Programa, za izgradnju 11 kuća u 2012. i nadoknadu porodicama koje su same obnovile svoje domove, uloženo je 80 miliona dinara, a ove godine je za još 11 tipskih kuća kao i za današnje ugovore o nadokonadi, izdvojeno  je 50 miliona dinara. Na osnovu Programa do sada je ukupno za 84 novoizgrađene i obnovljene kuće uloženo gotovo 150 miliona dinara. Drugim projektima predvoiđena je izgradnja  infrastructure u mesnim zajednicama i naseljima, kao I mesni centar sa školom, ambulantom I ostalim pratećim sadržajima kako bi povratnicima život bio olakšan.. 

Detaljnije
Bajramska akademija u režiji Asocijacije mladih u Tutinu

Povodom najvećeg muslimanskog praznika Kurban Bajrama, Asocijacija Mladih SDA Sandžaka- ogranak u Tutinu, organizovala je Bajramsku akademiju u Domu kulture. Bajramskom druženju  prisustvovali su mnogobrojni gosti, simpatizeri, članovi i rukovodstvo SDA Sandžaka, među kojima najveći broj mladih iz ove Sandžačke opštine. Prigodnim programom predstavili su se: Hor Sejfullah  iz Konjica, Hor Bostan  iz Kaknja, Hor  Đulistan iz Novog Pazara, Hor En-Nur iz Tutina, kao i prvak glume u Bosni i Hercegovini Izudin Bajrović. „Izuzetno smo ponosni što je AM SDA Sandžaka uspjela da okupi zaista veliki broj mladih ljudi i da ovom Bajramskom akademijom pošalje poruku da je naša Asocijacija mladih spremna da ide napred i da gradi pozitivnu viziju Bošnjaka – izjavila je Meliha Kecap, sekretar AM SDA Sandžaka u Tutinu. Ogranak Asocijacije mladih u Tutinu je bio i domaćin studentima iz arapskih zemalja koji studiraju u Beogradu, a koji će biti gosti nekoliko dana članovima Asocijacije mladih. Gosti su sa članovima AM SDA Sandžaka obišli znamjenitosti Tutina i nose predivne utiske iz ove Sandžačke opštine.

Detaljnije
Milion dinara za izgradnju Islamskog groblja u Priboju

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin, finansirala je izradu projektne dokumentacije za izgradnju Islamskog groblja “Pobrežje”, u vrijednosti od milion dinara. Ugovor o dodjeli sredstava za ovu namenu potpisali su predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i Lazar Rvović, predsjednik opštine Priboj. Hajro Bećirović, pomoćnik predsjednika opštine Priboj, izjavio je da građani Priboja sa radošću dočekuju ovu vijest, jer je islamsko groblje svakako nešto što je nedostajalo građanima ovog dijela Priboja. “Ujedno koristim priliku da se zahvalim Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, a posebno ministru Ugljaninu, koji je zaista puno učinio za građane Priboja, a izgradnja islamskog groblja je samo još jedan dokaz njegove posvećenosti i želja da nam pomogne”, zaključuje Bećirović.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP