https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ogranci Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Ogranci Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Održan skup u Ribariću

Dr. Ugljanin je naglasio da na ovim izborima nema pobednika i poraženih, a da u nedelju 2. novembra na ponovljenim izborima Bošnjaci trebaju u svečanoj atmosferi glasati za jedinstvo Bošnjaka.

Detaljnije
Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar osuđuje dovođenje kriminalaca na sportska borilišta

“Najoštrije osuđujemo organizovanje jedne, navodno, sportske manifestacije ekstremno agresivnog sporta u kojoj je zvijezda večeri trebao biti Kristijan Golubović, poznati svetski kriminalac i ratnik na prostorima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Kosova, kako sam u svojoj biografiji ističe kao svoje velike vrijednosti. SDA Sandžaka-Ogranak u Novom Pazaru poziva lokalne državne organe da prekinu sa praksom traženja alibija za gaženjem dostojanstva građana Novog Pazara i Sandžaka, a naročito omladine.Posebno zbog činjenice da su policija, tužilaštvo i sudstvo u Novom Pazaru zbog svog nacionalnog sastava pretvoreni u velikosrpski nacionalistički izvršni mehanizam za obesmišljavanje i ugrožavanja života, dostojanstva, prava na slobodu i životnog mira Bošnjaka u ovako teškoj ekonomsko-političkoj situaciji.”

Detaljnije
SDA Sandžaka održala skup u Ćukovcu

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović pozvao je građane da izađu na predstojeće parlamentarne izbore jer ih je ocijenio kao vrlo važne za Bošnjake i Sandžak, jer samo ujedinjeni možemo da izvučemo maksimum iz ovog procesa evropske intergracije, jer će Bošnjaci moći da računaju na puno poštovanje ljudskih i manjinskih prava, na pravnu sigurnost, te na sve ono sto imaju civilizovani ljudi, jer to Bošnjacima kao autohtonom narodu i pripada. 

Detaljnije
Predizborni skup SDA Sandžaka Mur

“Mi nećemo više dozvoliti da Bošnjake bilo ko vara i zato smo odlučili da ovoga puta na izbore izađemo samostalno,  jer bošnjački narod ima svoju opciju,a to je lista SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin, pod rednim brojem deset.”, naglasio je potpredsjednik Stranke i narodni poslanik Enis Imamović.

Detaljnije
Održani Predizborni skupovi 1. i 2. Mesne zajednice

Prva i druga Mesna zajednica Stranke demokratske akcije Sandzaka, u Novom Pazaru, održale su predizborne skupove. Prisutnima su se obratili Predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin, potpredsjednik Enis Imamović, predsjednik Ogranka SDA Novi Pazar Alija Zumberović i šef odborničke grupe u gradskoj skupštini Fahrudin Đekić. Sa skupa je poručeno da su ovo najvažniji izbori za Bošnjake, jer nakon ovih izbora prvi put ćemo biti u prilici da formiramo Bošnjački poslanički klub. Na taj način ćemo ravnopravno zastupati interese Bošnjaka.  

Detaljnije
SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar: 13 telefona je 13 dinara

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka, ogranka u Novom Pazaru, govorio je portparol Edin Gudžević, koji  je jučerašnje izjave predstavnika gradske vlasti, Fevzije Murića i Ahmedina Binjoša, ocenio kao neosnovane i pune neistina. On je istakao činjenicu da vlast u Novom Pazaru želi da izvrši pritisak na pravosudne organe, a prikriju nezakonite radnje funkcionera SDP-a i čelnika Gradske Uprave. „Česti TV nastupi ove korumpirane vlasti, kako je aktuelnu lokalnu samoupravu nazvao i sam Rasim Ljajić, imaju za cilj kompromitovanje članova SDA Sandžaka. U njihovim nastupima iznose se gnusne laži i prebacuje odgovornost  na SDA Sandžaka, u želji da obmanu javnost i sakriju dugovanja koja su sami napravili.“-rekao je Gudžević. Gudžević je naglasio da svu odgovornost u vezi spornih telefona snosi isključivo Gradonačelnik Meho Mahmutović, jer je on jedini naručilac i ugovarač paketa, a ne funkcioneri SDA Sandžaka. Kakve je on štetne ugovore potpisivao je isključivo njegova odgovornost. Funkcionerima su telefoni odmah isključeni, a svih 13 aparata je koštalo 13 dinara, što stoji i u ugovoru. Funkcioneri SDA Sandžaka su uredno vratili svu zaduženu imovinu grada, čak zahtjevajući da vrate tim popisom i telefonske aparate, kao što su vraćeni i telefonski brojevi, ali jasan odgovor je dobijen da se ne radi o imovini grada, već o potrošnom materijalu, tako da nisu imali ni mogućnosti da ih uredno vrate. „Koliko su korumpirani oni koji stalno govore o nekom poštenju dovoljno govori dokaz da su neki ljudi koji niti su zaposleni, niti funkcioneri, a neki čak u penziji, njima gradonačelnik plaća visoke račune i dodijeljuje telefone. Skupa putovanja čak i svojih članova porodice, avinske karte, hoteli sa 5 zvezdica će takođe biti interesantni istražnim organima“-napomenuo je on. Murić bi trebao znati koliko je miliona potrošeno na vansudska poravnanja sa članovima gradskog vijeća i odbornicima i funkcionerima, a očigledan primjer jeste odbornica Hedija Škrijelj. Gradska vlast ovim samo želi vršiti pritisak na pravosudne organe, a to smo mogli i čuti od gradonačelnika, koji je javno kritikovao sud što donosi odluke u korist radnika gradske uprave, očigledno zaboravljajući da se moraju poštovati zakoni i da je sudstvo nezavisno

Detaljnije
Mujović: Sandžačke opštine zajedno na svjetskom tržištu

Posle zajedničke aktivnosti na izgradnji regionalne deponije četiri opštine Prijepolje, Priboj, Sjenica i Nova Varoš kreću u saradnju razvoja poljoprivrede. Cilj je osvajanje zajedničkog tržišta kroz proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, a koje bi trebalo da dovede do novog zapošljavanja. Predsjednici četiri opštine sa saradnicima sastali su se danas u Prijepolju radi utvrđivanja konačne verzije memoranduma o saradnji i definisanja koraka za osnivanje polimskog agroklastera i stvaranje projektnog tima. Predsjednik opštine Sjenica i predsjednik sjeničkog ogranka SDA Sandžaka Hazbo Mujović, istakao je ovom prilikom da će saradnja ove četiri opštine dovesti do boljeg plasiranja proizvoda iz ove regije na svjetsko tržište i da će zajednički nastupati u cilju što boljeg plasiranja proizvoda iz naše regije. „Sjenica je dobila moderan Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela. Potpisivanjem ovog ugovora, mi ćemo to proširiti i na ostale opštine, gdje ćemo stvoriti uslove da proizvodi sa teritorije opštine Sjenica i ostalih opština budu rentabilni na svjetskom tržištu“-rekao je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.

Detaljnije
Rasim Ljajić tjerao svoje aktiviste da bacaju bombe na svoje kamione i da za to optužuju SDA Sandžaka

Jedan od nekadašnjih najvjernijih političkih saputnika i finansijera Rasima Ljajića Bahrija Beganović – Lutka javno je progovorio na lokalnoj prijepoljskoj TV Enigma o razlozima razilaženja sa Rasimom Ljaijćem.“Moj bivši predsjednik Rasim Ljajić je čovjek koji me je nagovarao na kriminal i od mene tražio nemoguće stvari sa čime ja nisam mogao da se složim” započinje svoj intervju Beganović. “Nagovarao me je na kriminal, pogotovu prema Stranci Demokratske Akcije Sandžaka. Tražio je od mene da bacam molotovljeve koktele na svoje kamione i da za to optuzujem SDA” – nastavlja Beganović i dodaje da ga je Ljajić nagovarao i da kupuje odbornike SDA. “Te stvari su prevršile svaku mjeru i ovo su samo neki od razloga zbog kojih sam napustio SDP”, između ostalog rekao je Beganović i poručio odbornicima SDP-a da je Ljajić najveći bošnjački izdajnik i da će tek vidjeti ko je Rasim Ljajić. Izvor: Brodarevo.net

Detaljnije
SDA Sandžaka podržava proteste u cilju obezbeđenja vodosnabdevanja

SDA Sandžaka pruža punu podršku gradjanima Novog Pazara koji protestima i blokadom saobraćaja iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog brutalnog odnosa Sandžačke demokratske partije i njenih koalicionih partnera koji uskraćuju narodu elementarne uslove za život. Žalosno je da u isto vrijeme nesposobni funkcioneri SDP-a obmanjuju javnost pričama da je izgradnja buster stanica rešenje problema katastrofalnog vodosnabdevanja grada, kada već svi znaju da vode ima dovoljno a da pojedina naselja tokom cijelog dana navodnjavaju bašte i voćnjake, a druga naselja nemaju vode i po nekoliko dana.

Detaljnije
SDA Sandžaka osuđuje ponašanje policije u Novom Pazaru

SDA Sandžaka izražava najdublje žaljenje povodom ubistva privrednika i istaknutog sportiste Enesa Ajdinovića. Iskreno se saosjećamo sa bolom i tugom njegove porodice i prijatelja.  SDA Sandžaka oštro protestvuje zbog činjenice da se ovakvi incidenti u našem gradu sve češće ponavljaju.  U Novom Pazaru se u posljednjih nekoliko godina desio čitav niz svirepih ubistava i drugih teških kriminalnih radnji.  Podsjećamo da je 26. decembra 2011. godine, ispred hotela Vrbak, u centru Novog Pazara takođe na svirep način ubijen i vlasnik menjačnice Harun Alić.  Ni ovo ubistvo, kao ni brojne oružane pljačke u Novom Pazaru nisu rasvetljene, čime se podstiče porast ovog vida kriminala, jer se počinioci osjećaju slobodno i bez straha od kazne, nastave sa činjenjem ovakvih nedjela.  Oštro protestvujemo i zbog nesposobnosti i inertnosti policije i njenog rukovodstva u Novom Pazaru čiji je posao, podsjećamo, da štiti građane i njihovu imovinu.  Policija u Novom Pazaru, svojim nečinjenjem, građanima stvara snažan osjećaj lične i imovinske nesigurnosti i potrebu da sami sebe štite od onih koji ih ugrožavaju, a kojih je očigledno sve više.  Umjesto da svoje aktivnosti usmjere na hvatanje ubica, narko-dilera, pljačkaša i drugih teških kriminalaca, policija njih ostavlja na miru, a svoje slobodno vrijeme ispunjava maltretirajući mlade i uzorne građane ovog grada.  Tražimo od Vlade Srbije i nadlježnih državnih organa da što hitnije pokrenu istragu i otkriju počinioce ovih strašnih nedjela i da ih kazne.  Tražimo od nadlježnog ministarstva da što prije razriješi rukovodstvo policije u Novom Pazaru, koje je više puta dokazalo da nije sposobno raditi svoj posao i obezbediti ličnu i imovinsku sigurnosti građana. Posljedica njihove nesposobnosti je drastičan porast kriminaliteta u Novom Pazaru.

Detaljnije
SDA Sandžaka traži hitnu smjenu Dragana Terzića

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava najdublju zabrinutost nakon posljednjih nemilih događaja u Novom Pazaru i najoštrije osuđuje neodgovornost policije u suzbijanju kriminaliteta na ovim prostorima.  Posljednji oružani obračun u strogom centru grada 14.06.2013 godine, na prepunom gradskom šetalištu,dovoljno govori u prilog činjenici da je bezbjednost naših gradjana katastrofalna. Nevjerovatno je da se na dolazak policije čekalo preko 20 minuta,iako su od mjesta pucnjave udaljeni 200 metara.  Teška ubistva, otmice, pljačke menjačnica, maltretiranja maloletnika i ranjavanja su postala svakodnevnica, a rukovodstvo policije svojom neprofesionalnošću daje podstrek i izaziva još veću nesigurnost kod naših sugrađana.  SDA Sandžaka već duže vrijeme upozorava da sudstvo, tužilaštvo i policija konačno treba da počnu da rade na suzbijanju organizovanog kriminala i kazne počinioce, jer građani Novog Pazara sve češće svojim životima plaćaju cijenu nesposobnosti policije.  Nizom neriješenih krivičnih djela i povećanjem nesigurnosti u Novom Pazaru, rukovodstvo policije je najodgovornije za ovako haotično stanje bezbjednosti nedužnih građana.  Rukovodstvo policije, na čelu sa načelnikom policije Draganom Terzićem, je svojim neradom i nesposobnošću postalo apsolutno nepoželjno u Novom Pazaru i tražimo njihovu hitnu smjenu.  SDA Sandžaka zahtjeva rasvetljavanje svih krivičnih djela u najkraćem mogućem roku, a prošlonedjeljna protestna šetnja više hiljada građana Novog Pazara, još jednom pokazuje da je bezbjednost u našem gradu na veoma niskom nivou.

Detaljnije
SDA SANDŽAKA: Čekamo odluku EU o datumu

Predsjedništvo SDA Sandžaka, na čelu sa predsjednikom Stranke i ministrom u Vladi Srbije dr. Sulejmanom Ugljaninom, juče je na sjednici u Novom Pazaru zauzelo stav da sve lične i stranačke interese stavi u drugi plan dok Srbija ne dobije odgovor od Evropske Unije o datumu za početak pregovora.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37