Mediji o nama

Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka

07/10/2014
"Prvi korak je učinjen i sada svako sa svakim razgovara u pozitivnom tonu. Lično nisam pokretao pitanje jedinstvene islamske zajednice, ali i to je bila tema jer svaka institucija nameće svoje teme", rekao je Ugljanin.

Tradicionalni bajramski prijem SDA Sandžaka

05.10.2014.
Tradicionalni bajramski prijem upriličen je prvog dana Kurban bajrama u Centrali SDA Sandžaka u Novom Pazaru. Nakon akšam namaza predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin je bio domaćin Bajramskog prijema članovima i simpatizerima Stranke. U prepunoj sali Centrale stranke, prisutni su imali priliku da jedni drugima mubareklišu Bajram i nastave dugogodišnju tradiciju okupljanja.

Imamović za "Politiku": Sandžak organizovati kao Južni Tirol

24/09/2014
Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik  Enis Imamović, dao je 24.9.2014.godine intervju dnevnom listu"Politika". Intervju vam prenosimo u cijelosti.   

Vladini funkcioneri prikrivaju istinu o zločinima nad Bošnjacima

08/09/2014
U intervjuu direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzane Paunović, listu “Večernje novosti” od 6.9.2014 godine, objavljen je tekst pod naslovom ”Ugljanin izmišlja torturu”. U istom tekstu gospođa Paunović sebi daje za pravo da prikriva zločine nad Bošnjacima koji su u periodu od 1991.godine pa do danas bili žrtve organizovanog državnog terora u Saveznoj Republici Jugoslaviji i Srbiji.

Intervju predsjednika Ugljanina listu “Politika”

07/07/2014
Razgovarali smo o raznim temama, a posebno o stanju ljudskih i manjinskih prava i razvoju demokratskog društva Srbije. Otvorili smo novi period zajedničkog djelovanja na polju zaštite i unapredjenja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, vladavine prava, pravne sigurnosti i djelotvornog učešća Bošnjaka u javnom životu. Znači složili smo se da je naš zajedniči cilj usvajanje i primjena pravnih tekovina, principa i standarda ...

Bošnjački klub u parlamentu i nakon izbora

05.03.2014.
"Očekujemo da na izborima ujedinimo sve bošnjačke glasove u Sandžaku na jednoj izbornoj listi. Ove godine očekujemo da dobijemo bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije", 

Tanjug: Cilj SDA Sandžaka već pune 23 godine, koliko ona postoji, je ulazak Srbije u EU

21.01.2014.
BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin pozdravio je današnji početak pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, istakavši da je to već 23 godine cilj Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, na čijem je čelu."Cilj nam je da Evropa prepozna svoje standarde i zakone u našem sistemu", kaže Ugljanin napominjući da je o tome govorio na skupu koji je ta stranka u ...

Ugljanin: Ideali SDA isti već 20 godina

18/01/2014
Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin izjavio je danas da se ta stranka već 20 godina zalaže za iste ideale – poštovanje pravne države, borbu protiv kriminala, ravnopravnost i poštovanje prava nacionalnih manjina i bolji život svih građana.

B92: Potrebna pomoć Sjenici, Tutinu...

31/12/2013
Beograd -- Opštine Sjenica, Tutin i Nova Varoš uputile su Vladi zahtev da im odobri sredstva iz budžetskih rezervi zbog problema zbog niskih temperatura, kaže Ugljanin Ministar zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin ukazao je da se opštine Sjenica, Tutin i Nova Varoš zbog niskih temperatura suočavaju sa mnogim problemima.

Bošnjaci u Srbiji trebaju dobiti sve što dobiju Srbi na Kosovu

16.12.2013.
Dr. Sulejman Ugljanin za AA: Bošnjaci u Srbiji trebaju dobiti sve što dobiju Srbi na Kosovu Tvrdim da je odnos državnih organa uopće prema bošnjačkoj nacionalnoj zajednici u Srbiji loš; Uzajamne svađe samo slabe bošnjačku zajednicu, rekao je Ugljanin za AA. Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin ocijenio je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) da je ...