https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mediji o nama - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Mediji o nama

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Intervju predsjednice Skupštine grada Novog Pazara Ifete Radončić listu "DANAS", 28.05.2017. godine

Stabilnost je preduslov za prosperitet u svakom segmentu. Donošenjem Odluke o bezbjednosti grada, sebi smo zacrtali jasne smjernice u kom pravcu treba gledati razvoj našeg grada. 

Detaljnije
Reakcija predsjednika LDP-a Čedomira Jovanovića na napade na legitimne predstavnike Bošnjaka

Kosovo je nezavisno od Srbije, ne zbog politike Sulejmana Ugljanina i SDA Sandžaka, već je posledica nacionalističke politike koja je kulminirala ratom sa kosovskim Albancima. Kosovska tragedija i poraz Srbije nas obavezuje da budemo i drugačiji i pametniji nego što smo bili 90-tih godina u koje bi mnogi danas ponovo da nas vrate.

Detaljnije
Zajednička posjeta Ambasadi Republike Turske u Beogradu

Povodom stupanja na dužnost ambasadora Republike Turske Nj.E. gospodina Tanju Bilgiç, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća sa predstavnicima SDA Sandžaka, Sandžačke demokratske partije, gradonačelnikom grada Novog Pazara i predsjednicima opština Tutin i Sjenica, posjetili su Ambasadu Republike Turske u Beogradu.

Detaljnije
Intervju narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića listu "Danas", 31.12.2016. godine

Moramo održati snažan fokus na ključnim političkim pitanjima koja su važna za sve građane Sandžaka, u prvom redu mislim na decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, autonomiju Sandžaka, autoput preko Pešteri, jedinstven politički stav o aktima koje donose parlament, vlada i drugi državni organi, a koji tretiraju položaj i prava Bošnjaka i Sandžaka.

Detaljnije
Mediji o nama: Mogu li javni beležnici ugroziti izbore, “Politika”

Objašnjavajući zašto je važno usvojiti ovaj amandman, Enis Imamović (SDA) izdvojio je jedan segment problema: „Kratki rokovi za prikupljanje potpisa i nedovoljni kapaciteti beležnika da odgovore zahtevima svih lista, većinskih i manjinskih, mogu uticati na neravnopravnost položaja izbornih lista među kojima će one manjinske trpeti najveću štetu.

Detaljnije
Vlada treba da prihvati izbornu volju Bošnjaka

Bošnjaci su brojčano mali narod. Svaki problem moramo rešavati zajedno u BNV-u, jer samo tako možemo postići ciljeve za koje se zalažemo. Na izborima za BNV smo imali cilj da dobijemo slobodno izraženu volju Bošnjaka u mirnoj i svečanoj atmosferi. Bitno je jedno - da u istoj ili više kolona idemo ka istom cilju i opravdamo povjerenje birača.

Detaljnije
Tradicionalni bajramski prijem SDA Sandžaka

Tradicionalni bajramski prijem upriličen je prvog dana Kurban bajrama u Centrali SDA Sandžaka u Novom Pazaru. Nakon akšam namaza predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin je bio domaćin Bajramskog prijema članovima i simpatizerima Stranke. U prepunoj sali Centrale stranke, prisutni su imali priliku da jedni drugima mubareklišu Bajram i nastave dugogodišnju tradiciju okupljanja.

Detaljnije
Tanjug: Cilj SDA Sandžaka već pune 23 godine, koliko ona postoji, je ulazak Srbije u EU

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin pozdravio je današnji početak pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, istakavši da je to već 23 godine cilj Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, na čijem je čelu."Cilj nam je da Evropa prepozna svoje standarde i zakone u našem sistemu", kaže Ugljanin napominjući da je o tome govorio na skupu koji je ta stranka u petak održala u Novom Pazaru pod nazivom "Za pravnu i evropsku budućnost". "Mi smo vrlo raspoloženi za mirnu saradnju, što je ovaj skup u Novom Pazaru i pokazao, ali i za jasno rešavanje suštinskih pitanja", naveo je ministar u izjavi za agenciju Tanjug.On, međutim, navodi da, ukoliko u skorije vreme, ne dođe, do sprovođenja usvojenih zakona u praksi i pravnog rešavanja životnih pitanja, njegova i odgovornost njegove stranke je da se za te akte, prvenstveno za one koji se odnose na prava nacionalnih manjina, lično založi kod članova srpskog pregovarčkog tima, a potom i kod evropskih predstavnika. Ministar objašnjava da i sam naziv novopazarskog skupa nagoveštava da "osnovni postulati pravne države fale u našem sistemu"."Nezaposlenost, koja je u Sandžaku dostigla čak 53 odsto direktna je posledica lične, imovinske i pravne nesigurnosti. Ako nema pravne sigurnosti, nema investicija, nema zapošljavanja. Bahato ponašanje policije, inspekcije i državne bezbednosti po principu "zakon, to sam ja" umnogome doprinosi osećaju opšte nesigurnosti građana Sandžaka, ali i potencijalnih investitora, koji žele da posluju u ovim nerazvijenim delovima naše zemlje", naveo je.Zato se, dodao je, SDA Sandžaka neće zadovoljiti "kozmetičkim" promenama u državnim institucijama, nego će insistirati na suštinskim promenama koje će biti vidljive u životu svakog pojedinca."Cilj SDA Sandžaka već pune 23 godine, koliko ona postoji, je ulazak Srbije u EU", poručio je Ugljanin.

Detaljnije
Životna sredina i održivi razvoj

Palić, 18.10.2010. - Prof. Dr. Dragana Vujanović, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, učestvovala je na 10. Međunarodnom Kongresu toksikologa koji se održao na Paliću od 22. do 25. septembra 2010, sa plenarnim predavanjem pod naslovom „Životna sredina i održivi razvoj - nacionalna platforma i stanje - uloga toksikologa (nauke i struke)„.

Detaljnije
DVOSATNI ŠTRAJK UPOZORENJA - Dnevni list "Danas"

08/09/2009 20:20 | Novi Pazar - Dnevni list "Danas" U novopazarskom Zavodu za urbanizam Dvosatni štrajk upozorenja Autor: S. N. Novi Pazar - Zaposleni u novopazarskom Zavodu za urbanizam juče su bili u dvosatnom štrajku upozorenja zbog kašnjenja julske plate.    U štrajku je bio ekonomski sektor i kompletna mehanizacija. Gradskoj upravi ostavljen je rok od pet dana da izmiri obaveze, a nakon toga uslediće generalna obustava rada. Džemo Graca, regionalni poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, smatra da je nepravedno da se „prvo namiruju gradski administrativci, pa tek svi ostali“ i da je štrajk upozorenja potpuno opravdan. Mirsad Đerlek, gradonačelnik Novog Pazara, potvrdio je za Danas da isplate zarada kasne u svim javnim preduzećima i Gradskoj upravi. - Mi smo u proteklih mesec dana uspeli da isplatimo po dve plate u javnim preduzećima i ustanovama čiji smo osnivači. Sada nismo u velikom zaostatku - rekao je novopazarski gradonačelnik i dodao da će zaposleni u Zavodu za urbanizam danas dobiti plate. izvor:  www.danas.rs

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP