Asocijacija mladih

Lista „SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin“ počela sa prikupljanjem potpisa podrške

8.3.2016.
SDA Sandžaka je danas u svim gradovima u Sandžaku otpočela sa prikupljanjem potpisa podrške birača za nastup na parlamentarnim i lokalnim izborima, koji će se održati 24. aprila 2016. godine.

Asocijacija mladih SDA Sandžaka Novi Pazar – snaga za promjene

02/02/2016
U Press centru SDA Sandžaka održana je konferencija za novinare Asocijacije mladih SDA Sandžaka za ogranak Novi Pazar, na kojoj su predstavljeni novoizabrani članovi rukovodstva.

Zajednički sastanak demokratske opozicije u Beogradu

20.01.2016.
Delegacija SDA Sandžaka učestvovala je na sastanku opozocionih demokratskih stranaka održanom u sjedištu Demokratske Stranke u Beogradu. 

Održan protestni skup

17.01.2016. godine
Danas je u Novom Pazaru pred nekoliko hiljada građana Sandžaka održan je protestni skup Stranke demokratske akcije Sandžaka  „Pravda za Sandžak“.

AM SDA Sandžaka na 4. Kongresu mladih AK Partije

21/12/2015
Na poziv mladih vladajuće AK Partije u Republici Turskoj Delegacija Asocijacije mladih SDA Sandžaka prisutvovala je Četvrtom Kongresu omladine AK Partije koji je održan u Ankari.

Refiku Ličini nacionalna nagrada „Pero Ćamila Sijarića“ za 2015. godinu

21.11.2015
Najveću nacionalnu nagradu sandžačkih Bošnjaka koja se dodjeljuje u oblasti književnosti za 2015. godinu dobio je književnik i publicista Refik Ličina za ukupni književni, esejistički, prevodilački i rad na evropskoj afirmaciji bosanskoga jezika, Bošnjaka i Sandžaka.

Započeto obilježavanje Dana Sandžaka

20/11/2015
Danas je u Sandžaku počeo program obilježavanja 20. novembra – Dana Sandžaka svečanom akademijom u Sjenici.Svečana akademija Dan Sandžaka je započela učenjem Fatihe i minutom šutnje odavajuci poštu nevino stradalim žrtvama terorističkih napada u Ankari i Parizu.

Predstavnici BNV i SDA Sandžaka na poziv premijera Ahmeta Davutoglu u posjeti Turskoj

10.10.2015.
Na poziv premijera Republike Turske gospodina Ahmeta Davutoglu delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka boravila je u višednevnoj posjeti Republici Turskoj.

U Evropskom parlamentu o stanju i pravima Bošnjačkog naroda u Republici Srbiji

01.10.2015.
Na poziv Evropske delegacije za stabilizaciju i pridruživanje Srbije, Komiteta Evropskog parlamenta za pitanja manjina na Zapadnom Balkanu i članova Evropskog Parlamenta, Predsjednik BNV-a i Manjinskog poslaničkog kluba Dr. Sulejman Ugljanin i narodni poslanik Enis Imamović, borave u dvodnevnoj posjeti Briselu i Evropskom Parlamentu. 

Državni vrh prikriva pokušaj ubistva rukovodstva i članova SDA Sandžaka

01.09.2015
„Više desetina puta smo pokušavali da dobijemo odgovore u vezi ovog teškog zločina kroz institucije sistema, ali i pored svih pokušaja mi ni dan danas, nakon tačno šest godina i sedam mjeseci, nemamo odgovor na to ko su ljudi koji su do zuba naoružani upali u naše službene prostorije i pokušali ubistvo tadašnjeg ministra u Vladi i predsjednika SDA Sandžaka Dr. Ugljanina“, ...