Aktuelno

Saopštenje za javnost

25/02/2015
Manjinska poslanička grupa „SDA Sandžaka-PDD“ danas je zvanično obavjestila predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković i skupštinski Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova da neće učestvovati u radu ovog Odbora. U pismu su izneseni brojni razlozi za napuštanje tog Odbora.

Govor narodnog poslanika Sabine Dazdarević o prijedlogu Zakona o izmeni Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa

24/02/2015
Poslanik Dazdarević je u svom obraćanju podsjetila da je poslanička grupa „SDA Sandžaka-PDD“ podnijela amandman na rijedlog ovog Zakona kojim se nadležnost za overavanje potpisa, odnosno izjava članova političke stranke prilikom njenog osnivanja i overavanje izjava birača da podrže određenu izbornu listu političkog subjekta koji ima nameru da učestvuje u izbornom procesu, daje pored javnim beležnicima osnovnim sudovima odnosno opštinskim i gradskim ...

Utakmica u Beogradu najavljuje novi talas nasilja nad Bošnjacima

23/02/2014
Ovaj divljački i dobro osmišljeni scenario predstavlja samo još jedan talas organizovanog nasilja, zastrašivanja i širenja panike prema pripadnicima bošnjačke i albanske nacionalne manjine u Republici Srbiji. Ukoliko se krivci i nalagodavci ovih poziva na rat i ubijanje Bošnjaka i Albanaca ne kazne i njihova imena ne obelodane javnosti, biće ...

Za sigurnost, jednakost pred zakonom i evropsku budućnost

20/02/2015
Bošnjaci su ovim protestom skrenuli pažnju na težak i neodrživ položaj Bošnjaka u Srbiji i na probleme sa kojima se susreću svakodnevno a koje državni organi nemaju volje da riješe.

Asocijacija mladih SDA Sandžaka pozvala omladinu Sandžaka na protestnu šetnju i skup

19.2.2015. godine
Asocijacija mladih SDA Sandžaka pozvala je na današnjoj Press konferenciji omladinu Sandžaka na protestnu šetnju i skup u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog diskriminacije Bošnjaka, koji će se održati u petak 20. februara u 13 sati.

Saopštenje za javnost

16.02.2015.
SDA Sandžaka izražava zabrinutost zbog novog talasa nasilja nad Bošnjacima u Sandžaku i poziva sve nadležne državne organe da pod hitno zaustave dalje širenje terora nad Bošnjacima, da pronađu i kazne počinioce i nalogodavce.

Netransparentan i nejasan izbor sudija

14/02/2015
Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije Enis Imamović zatražio je objašnjenje od Visokog saveta sudstva i ministra pravde povodom konkursa za izbor sudija za Osnovni sud u Novom Pazaru, koji je raspisan u decembru 2014. godine.

Rezolucija je doprinos i pomoć državi na njenom evropskom putu

04/02/2015
"Bošnjaci moraju zajedno raditi na svim poljima odbornici sa odbornicima, vijećnici sa vijećnicima, poslanici sa poslanicima, predsjednici opština sa predsjednicima opština. Svako od nas mora biti jedan zupčanik u mehanizmu,  a ne čitav sahat, jer da bi sahat bio tačan i pouzdan svaki zupčanik mora da radi svoj dio posla, zato ne smijemo dozvoliti da budemo mehanizam koji ne radi. Ne ...

Manjinska poslanička grupa "SDA Sandžaka-PDD" podnijela je Rezoluciju za rješavanje statusa nacionalnih manjina u Republici Srbiji

02/02/2015
Manjinska poslanička grupa "SDA Sandžaka-PDD" podnijela je danas Narodnoj skupštini Republike Srbije na razmatranje i usvajanje po hitnom postupku Rezoluciju za rješavanje statusa nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Na Ahiret preselio Safet-Sajo Planić

29.01.2015.
Član Glavnog odbora SDA Sandžaka i dugogodišnji odbornik Stranke u Skupštini opštine Prijepolje, Safet - Sajo Planić preselio je na Ahiret, nakon saobraćajne nesreće koja se desila 28. januara ove godine. U ovoj nesreći  život je izgubila i njegova koleginica iz Turističke organizacije Prijepolja, Ivana Rakonjac.