https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sastanak predsjednika SDA Sandžaka i SDA BiH - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sastanak predsjednika SDA Sandžaka i SDA BiH

Sastanak predsjednika SDA Sandžaka i SDA BiH

Predsjednik SDA i predsjedavajuću Doma naroda PSBiH Sulejman Tihić razgovarao je sa predsjednikom SDA Sandžaka i ministrom u Vladi Srbije Dr. Sulejmanom Ugljaninom. Tokom ovog susreta razgovaralo se o položaju Bošnjaka u Srbiji kao i o modelima saradnje između SDA BiH i SDA Sandžaka. Konstatovana je potreba za češćim dijalogom između ove dvije bratske stranke.

Ugljanin je naglasio ulogu koju je SDA Sandžaka imala u proceduri donošenja Deklaracije o Srebrenici u Skupštini Srbije, u čijem radu učestvuje sa svojim poslanicima. Posebno razgovaralo o formiranju koordinacionog tijela u kojem bi učestvovale sve stranke iz bivše Jugoslavije sa predznakom SDA ali i druge bošnjačke stranke, s ciljem poboljšanja položaja Bošnjaka u državama bivše Jugoslavije. Ovo koordinaciono tijelo zvanično će se formirati odmah nakon Druge Konvencije SDA koja će se održati 26. maja u povodu 20. godišnjice osnivanja SDA.

Sastanku su prisustvovali Amir Zukić, generalni sekretar SDA BiH i Bajram Omeragić, poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Političkog savjeta SDA Sandžaka.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP