https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka će podržati Bošnjačku listu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka će podržati Bošnjačku listu

SDA Sandžaka će podržati Bošnjačku listu

Danas je u Novom Pazaru održana konferencija za novinare Stranke demokratske akcije Sandžaka. Na konferenciji je govorio portparol Enis Imamović. 

Transkript sa konferencije prenosimo u cjelosti:

"Glavni odbor SDA Sandžaka je na svojoj sjednici 30. aprila ove godine donio odluku da na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, zakazanim za 6. jun ove godine, podrži Bošnjačku listu.
Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka kao organ koji je na svojoj sjednici još 5. aprila 1991. godine donio odluku o osnivanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ponosan je na rezultate koje je ova institucija postigla od osnivanja do danas.
Danas sa velikim zadovoljstvom Glavni odbor SDA Sandžaka konstatuje da je upravo Bošnjačko nacionalno vijeće uspjelo da za svih ovih 19 godina uspješnog rada i postojanja, iznjedri najbolje i najkvalitetnije obrazovane kadrove koji su u stanju da odgovore svim zahtjevima u oblasti zaštite i unaprjeđenja prava Bošnjaka kao i njegovanja i očuvanja našeg kulturno-historijskog naslijeđa.
Podržavamo Bošnjačku listu iz razloga što je ona sastavljena od kandidata koji su učestvovali u osnivanju institucije Bošnjačkog nacionalnog vijeća i koji iza sebe imaju ostvarene rezultate od usvajanja grba i zastave, preko zaštite i unaprjeđenja prava Bošnjaka i očuvanja našeg kulturno historijskog naslijeđa, uspostavljanja bošnjačkih nacionalnih praznika, sve do uvođenja bosanskog jezika u službenu upotrebu i nastavne programe u školama.
S toga pozivamo sve građane da 6. juna na izborima za Bošnjačko nacionalno Vijeće, glasaju za Bosnjacku listu pod rednim brojem 2.
Smatramo da kandidati Bošnjačke liste imaju viziju za vođenje Bošnjačkog nacionalnog vijeća i znaju kako da je ostvare.
Stranka demokratske akcije Sandžaka i ovom prilikom poziva sve građane, Bošnjake, da se upisu u poseban birački spisak, jer je upis i dalje u toku.
Upisivanjem sto veceg broja Bošnjaka u poseban biracki spisak, povecava se uticaj i legitimitet Bošnjackog nacionalnog vijeca kao najvaznije predstavnicke institucije nas Bošnjaka, a takodje se pokazuje koliko je ogromna velicina i znacaj bosnjackog birackog tijela u Srbiji i zbog toga za nas taj posao neće biti završen sve dok svaki Bošnjak ne bude upisan u poseban birački spisak."

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP