https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka podržala Bošnjačku Listu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka podržala Bošnjačku Listu

SDA Sandžaka podržala Bošnjačku Listu

Glavni odbor Stranke je na današnjoj sjednici donio odluku da na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno Vijeće, zakazanim za 6. jun ove godine, podrži Bošnjačku Listu. 


Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka kao organ koji je na svojoj sjednici 5. aprila 1991. godine donio odluku o osnivanju Bošnjačkog nacionalnog Vijeća sa velikim zadovoljstvom konstatuje da je upravo ta institucija uspjela da za svih ovih 19 godina uspješnog rada i postojanja iznjedri najbolje i najkvalitetnije obrazovane kadrove koji su u stanju da odgovore svim zahtjevima u oblasti zaštite i unapređenja prava Bošnjaka u ovoj državi. 


„Podržavamo Bošnjačku Listu iz razloga što je ona sastavljena od kandidata koji su učestvovali u osnivanju institucije Bošnjačkog nacionalnog Vijeća i koji iza sebe imaju ostvarene rezultate i kontinuitet u oblasti zaštite i unapređenja prava Bošnjaka kao i njegovanja i očuvanja našeg kulturno-historijskog nasljeđa. 

Smatramo da kandidati koji su u njenom sastavu imaju viziju za vođenje Bošnjačkog nacionalnog Vijeća i da znaju kako da tu viziju ostvare." stoji, između ostalog, u zaključku Glavnog odbora SDA Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37