Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Ugljanin u posjeti Republici Turskoj

Dr. Ugljanin u posjeti Republici Turskoj

Ministar u Vladi Republike Srbije, Dr. Sulejman Ugljanin je na poziv svog turskog kolege Faruka Čelika boravio u službenoj posjeti Republici Turskoj. Ministar Ugljanin je tokom prvog dana posjete razgovarao sa brojnim turskim zvaničnicima i tom prilikom pozvao Vladu Republike Turske da ulaže u razvojne projekte u Sandžaku i Republici Srbiji.

U svojstvu Predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i lidera najveće bošnjačke stranke u Srbiji, učestvovao je u radu svjetskog kongresa udruženja i organizacija koje okupljaju Turke i bratske narode.

Predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin je na tom skupu bio u društvu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, ministra spoljnih poslova Ahmeda Davutoglua i ministra Faruka Čelika.

U svom obraćanju na Kongresu, na kojem je učestvovalo više od 2000 zvanica iz cijelog svijeta, Dr. Ugljanin je istakao da je ponosan što učestvuje na jednom ovako značajnom skupu i da je ponosan na rodbinske veze Bošnjaka i Turaka.

Predsjednik, Dr. Sulejman Ugljanin je i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice što su međudržavni odnosi Republika Turske i Srbije na veoma visokom nivou, sa tendencijom još većeg unapređenja.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP