https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dr. Memić: Ocjena rada Skupštine Grada Novog Pazara loša i zabrinjavajuća - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Memić: Ocjena rada Skupštine Grada Novog Pazara loša i zabrinjavajuća

Dr. Memić: Ocjena rada Skupštine Grada Novog Pazara loša i zabrinjavajuća

Danas je u Novom Pazaru sa početkom u 10h održana sjednica Skupštine Grada.

Nakon Sjednice novinarima se obratila šefica odborničkog kluba Bošnjačke Liste za evropski Sandžak Dr. Dževa Memić.

Ocjenjujući rad Skupštine grada Novog Pazara u protekloj godini Dr. Memić je rekla da je Bošnjačka Lista i Stranka demokratske akcije Sandžaka ozbiljno shvatila posao opozicije i da od formiranja ove skupštinske većine radi ozbiljno ukazujući vladajućoj večini na stalne nazakonitosti u radu.

„Mi smo prva opozicija koja učestvuje u radu Skupštine u novijoj istoriji ovog grada i to smatramo našim nesebičnim doprinosom stabilizaciji političkih prilika u čitavom našem kraju" istakla je Dr. Memić.

„Bošnjačka Lista kao opoziciona odbornička grupa nije glasala za prijedloge koji su nezakoniti i koji idu na štetu građana Novog Pazara, a tako je bilo i danas, te stoga nećemo snositi nikakvu odgvornost zbog štete koju ovakve odluke Skupštinske većine prave gradu Novom Pazaru i njegovim građanima" kazala je ona.

„Mi nećemo snositi odgovornost ni za milionska zaduživanja grada, jer smo u više navrata tražili formiranje anketnog odbora za preispitivanje nenamenskog trošenja budžetskih sredstava.
Ne smosimo odgovornost ni za saobraćajni kolaps, niti za godinu bez ijedne investicije, a ni za duplirani broj zaposlenih nestručnih radnika u gradskoj upravi" naglasila je šefica odborničkog kluba Bošnjačke Liste.

Ona je takođe izjavila i da su brojne nezaknite odluke koje je ova Skupština Grada donijela u protekloj godini, nakon reakcije odborničkog kluba Bošnjačke Liste, poništene od strane nadlježnih ministarstava.

Dokaz za naše tvrdnje o nezakonitom radu su i izjave samih odbornika vladajuće većine, koje su građani danima slušali, nakon smjene gradonačelnika

U skupštini grada Novog Pazara i dalje su prisutna mnogobrojna kršenja zakona, poslovnika o radu Skupštine grada, Statuta Grada i drugih akata, nepoštovanje rokova za dostavu skupštinskog materijala kao i nepoštovanje zakonske procedure u donošenju odluka, „te stoga rad Skupštine Grada Novog Pazara ocjenjujem kao jako loš i zabrinjavajući" zaključila je na kraju svog obraćanja šefica odborničkog kluba Bošnjačke Liste, Dr. Dževa Memić.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP