https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Tadić:Naši Bošnjaci i autoput kroz centar Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Tadić:Naši Bošnjaci i autoput kroz centar Sandžaka

Tadić:Naši Bošnjaci i autoput kroz centar Sandžaka

Predsjednik Republike Boris Tadić je prilikom zajedničkog obraćanja novinarima sa predsjenikom Turske Abdulahom Gulom izjavio da je izgradnja autoputa kroz Sandžak od izuzetne važnosti za ekonomski razvoj čitavog regiona.

“Strategija Srbije je da što prije krene u izgradnju autoputa koji će povezati Srbiju i Crnu Goru, Beograd i Podgooricu, Beograd i Bar, ali i istovremeno i integrisati i u strukturnom smislu čitav prostor Sandžaka u kojem ne žive samo Srbi i Crnogorci već i naši Bošnjaci”, rekao je predsjednik Tadić i dodao da očekuje da će turske kompanije pronaći interes da učestvuju u izgradnji jednog ovakvog autoputa, kao i da to pitanje je direktno povezano i sa finansiranje i kreditinim linijama.

“Bez izgradnje jednog takvog autoputa koji bi prošao kroz sam centar Sandžaka i koji bi povezao dvije susjedne države Srbiju i Crnu Goru nema suštinske mogućnosti za obezbjeđivanje pravog razvoja te naše regije”, naglasio je Tadić.

Predsjednik Republike, Boris Tadić je u tom kontekstu istakao da je izuzetna i ideja o izgradnji industrijske zone nadomak Tutina koja bi se nalazila na obodu tog autoputa.

“Mislim da i turski i srpski privrednici imaju obostrani interes da se jedan takav historijski infrastrukturni projekat dovrši”, zaključio je Tadić.

Izvor: Sandzaknews
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP