Učitavanje sajta

Vijesti

Generalni sekretar uputio pismo Dušanu Janjiću

Generalni sekretar uputio pismo Dušanu Janjiću

Reagujući na izjave Dušana Janjića u emisiji „Reakcija" na televiziji B92 koja je emitovana u ponedjeljak 5. oktobra ove godine, Generalni sekretar  Stranke demokratske akcije Sandžaka, uputio je pismo gospodinu Janjiću, u kome se kaže:

            „Poštovani gospodine Janjić,

              U emisiji „Reakcija" na televiziji B92 koja je emitovana u ponedjeljak 5. oktobra ove godine, u kojoj je prikazan prvi dio „Sandžačke hronike", od Vas smo čuli neistine i netačne informacije.

              Naime, u jednom dijelu emisije od Vas smo čuli nekoliko netačnih informacija i neistina. Mišljenja smo da ozbiljnom čovjeku i važnoj figuri u javnom životu, kakvim Vas smatramo, ne priliči da koristi netačne informacije, koje u ovom trenutku uspostavljanja političke stabilizacije mogu nanijeti teške posljedice.

             Iz najbolje namjere, želimo Vas informisati da su u napadima, koje ste spomenuli, uvijek žrtve bili funkcioneri, članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejmana Ugljanina.

Čak je, 10. septembra 2006. godine u novopazarskom naselju Čerkez Mahala, na glasačkom mjestu br. 71, na dan održavanja vanrednih lokalnih izbora u Novom Pazaru, ubijen Ruždija Durević, kandidat za odbornika "Koalicije Lista za Sandžak - Dr. Sulejman Ugljanin". Durević je ubijen na očigled njegovog maloljetnog sina, koji je u momentu ubistva bio sa njim.

Pod osnovanom sumnjom da su izvršili ubistvo Ruždije Durovića, dan kasnije, policija je uhapsila Ertana Gegića, Seada Papića i Enesa Derdemeza, ljude bliske Sandžačkoj demokratskoj partiji Rasima Ljajića.

Presudom Okružnog suda u Novom Pazaru prvoptuženi Ertan Gegić osuđen je na 15 godina i 2 mjeseca zatvora, a Sead Papić i Enes Derdemez na po 7 mjeseci zatvora.

O ovim i drugim napadima postoji i tekst na našem sajtu pod nazivom "Hronologija napada na funkcionere i članstvo Stranke demokratske akcije Sandžaka i njihovu imovinu u periodu od 2004. do 2009. godine".

Uveženi gospodine Janjić, ne smatramo Vas zlonamjernim, a u ime buduće saradnje mislimo da je nedopustivo da Vaše iznošenje ovakvih netačnih informacija, kada svi zajedno treba da radimo na uspostavljanju političke stabilizacije u Sandžaku i čitavoj Srbiji, ponovo otvara polemiku među Bošnjacima u Sandžaku, ko je napadač a ko žrtva." stoji u pismu Baćićanina.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP