https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar upozorava na učestalost neadekvatne reakcije i postupanja Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih institucija kada je u pitanju gašenje požara i zbrinjavanje građana nakon njih.

Poslednji događaj u noći između 2. i 3. aprila 2018 . godine kada se dogodio požar u naselju Hadžet u kome je jedan sugrađanin zadobio teške tjelesne povrede, a dan prije toga u nedelju 1. aprila u ulici Stevana Nemanje također se desio požar i  tom prilikom je izgoreo jedan stan, vatrogasne brigade su u oba slučaja reagovale sa zakašnjenjem i nestručno.

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar izražava zabrinutost zbog neadekvatne opremljenosti Zdravstvenog centra u Novom Pazaru i same hitne pomoći, kada su u pitanju ovakvi slučajevi, čime se dodatno ugrožava zdravlje i bezbjednost ljudi.

Također, zabrinjavajuće je da vatrogasna služba u Novom Pazaru raspolaže sa minimalnim brojem dotrajalih vatrogasnih vozila, što sve skupa predstavlja odraz nebrige Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih državnih službi za bezbjednost građana Novog Pazara.

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar traži hitno održavanje sjednice Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara na kojoj će se razmatrati ovo pitanje i utvrditi mjere koje je neophodno preduzeti kako bi se zaštitili bezbjednost i zdravlje građana Novog Pazara.   

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37