SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Hasiba ef. Suljovića

28.03.2018. godine

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje napad na imama Stambol džamije Hasiba ef. Suljovića, koji se prema informacijama objavljenim u medijima desio oko pola dva posle ponoći.


SDA Sandžaka ovim putem izražava zabrinutost zbog sve učestalijeg korišćenja nasilja nad imamima i vjerskim službenicima Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Mešihata Islamske zajednice Sandžaka.


Očigledno je da se srpske službe i organi bezbjednosti tolerantno odnose prema ovim napadima i takvim odnosom ohrabruju ekstremiste i zločince da nekažnjeno nastave sa nasiljem, napadima i zločinima. 

Podsjećamo javnost da srpsko pravosuđe i policija do danas nisu istražili i kaznili nijedan zločin nad Bošnjacima Sandžaka. 

Takođe, napominjemo da se u aktivnom sastavu srpskih službi bezbjednosti, vojske i policije nalazi veliki broj izvršioca najsvirepijih zločina čije su žrtve Bošnjaci Sandžaka.


SDA Sandžaka zahtjeva da se bez odlaganja sprovede lustracija i da se usaglasi nacionalna struktura zaposljenjih u policiji, sudu i tuzilastvu sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama, jer Bošnjaci nemaju povjerenja u srpske državne organe.