https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predstavnici Ambasade Holandije posjetili SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predstavnici Ambasade Holandije posjetili SDA Sandžaka

Predstavnici Ambasade Holandije posjetili SDA Sandžaka

Predstavnici Ambasade Holandije posjetili SDA Sandžaka

Predstavnici Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, posjetili su danas Stranku demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru.

Delegaciju Ambasade Kraljevine Holandije činili su, Luuk Nijman, politički sekretar Ambasade Kraljevine Holandije i Wouter Simonis, regionalni koordinator zadužen za zemlje Zapadnog Balkana.

Na sastanku je bilo riječi o razlozima organizovanja protestnog skupa kao i o usvojenim zaključcima. Rukovodstvo SDA Sandžaka je ponovilo da je održani skup 2. marta 2018. godine imao za cilj da se izrazi protest zbog kršenja osnovnih ustavnih načela nad Bošnjacima od strane državnih organa Srbije na teritoriji Sandžaka.

Predstavnici Stranke upoznali su delegaciju Ambasade Kraljevine Holandije o teškom položaju i neriješenom statusu Bošnjaka i statusu regije Sandžak, problemima sa kojima se svakodnevno susreću Bošnjaci Sandžaka i odnosom državnih organa prema njima.

Delegaciju SDA Sandžaka na sastanku su činili, Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar Stranke, Edib Kajević, predsjednik Glavnog odbora Stranke i Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37