https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom teškog ubistva Fahrudina Skarepa od strane pripadnika srpske policiije, u noći između petka i subote, 30. 09. 2017. godine u Tutinu, Stranka demokratske akcije Sandžaka izdaje sljedeće

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

SDA Sandžaka traži od Ministarstva unutrašnjih poslova, Tužilaštva i Policijske uprave u Novom Pazaru zvanične izvještaje o događaju u kojem je život tragično izgubio Fahrudin Skarep iz Tutina i nalaze sudskog veštaka na osnovu izvršene obdukcije.

SDA Sandžaka kao parlamentarna stranka će podnijeti krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića, koji je u svojstvu ministra policije, dana 1. oktobra 2017. godine, u svojoj izjavi o ovom slučaju, zasnovanoj na neistinama, imao za cilj opravdati ovo svirepo ubistvo i okriviti ubijenog.

Na osnovu izjave policajca koji je izvršio zločin  i njegovih prisutnih kolega na mjestu događaja, očigledno je da se radi o dobro osmišljenom, planiranom i stručno izvedenom zločinu, naloženom iz vrha MUP-a sa ciljem skretanja pažnje javnosti sa socijalnih protesta i nezadovoljstva građana širom Srbije.

Ovaj hladnokrvni i profesionalno izveden zločin rezultat je dugogodišnjeg tolerantnog odnosa državnih organa Srbije prema zločinima izvršenim u Sandžaku u zadnje tri decenije, za koje niko nije adekvantno kažnjen, a pri čemu su žrtve bili Bošnjaci (ubistvo Rama Berba, Sabahudina Čauševića, otmica u Sjeverinu i Štrpcima, uključujući i pokušaj ubistva predsjednika SDA Sandžaka Dr. Sulejmana Ugljanina, 17. januara 2009. godine, u službenim prostorijama Stranke.

SDA Sandžaka poziva građane Sandžaka da svoje nezadovoljstvo i protest izraze na miran i dostojanstven način, da ne nasijedaju na provokacije ministra policije, kako ovaj slučaj ne bi bio zloupotrebljen za izazivanje međunacionalne netrpeljivosti.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37