Učitavanje sajta

Vijesti

Reakcija predsjednika LDP-a Čedomira Jovanovića na napade na legitimne predstavnike Bošnjaka

Reakcija predsjednika LDP-a Čedomira Jovanovića na napade na legitimne predstavnike Bošnjaka

Izjava za medije predsjednika LDP-a Čedomira Jovanovića:
 
"Kosovo je nezavisno od Srbije, ne zbog politike Sulejmana Ugljanina i SDA Sandžaka, već je posledica nacionalističke politike koja je kulminirala ratom sa kosovskim Albancima. Kosovska tragedija i poraz Srbije nas obavezuje da budemo i drugačiji i pametniji nego što smo bili 90-tih godina u koje bi mnogi danas ponovo da nas vrate.
 
Srpskom i kosovskom društvu danas su više nego ikad potrebni odnosi međusobnog razumevanja, tolerancije i međusobne saradnje. To je nemoguće ostvariti ukoliko i Srbi i Albanci, a pogotovo njihovi izabrani predstavnici, ne budu jednom konačno odustali od politike sukoba i prestali sa praksom proglašavanja političkih protivnika državnim neprijateljima i izdajnicima. 
 
Kao što usvojeni sporazumi između Beograda i Prištine obavezuju kosovske zvaničnike na konstruktivno ponašanje po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština koja je u najboljem interesu Srba na Kosovu, tako i srpski zvaničnici moraju biti biti svesni realnosti na Kosovu i činjenice da tamo Srbima neće biti bolje ukoliko ih i dalje guramo u sukobe sa Albancima, sa kojima treba da uspostave zdrave i ljudske odnose u okviru iste zajednice.
 
Zbog toga je važno da razgovaramo o stvarima koje nas spajaju, a ne razdvajaju, i da napokon shvatimo da je u zajedničkom interesu svih na Balkanu potpuna normalizacija odnosa koji je osnovni preduslov za što bržu i efikasniju integraciju naših društava u Evropsku uniju".
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP