https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ambasador Republike Turske posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ambasador Republike Turske posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Republike Turske posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Republike Turske posjetio SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Sandžaku, Ambasador Republike Turske u Beogradu NJ.E. gospodin Tanju Bilgić posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom je razgovarao sa rukovodstvom Stranke.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Sandžaku i ekonomskom razvoju Sandžaka.

Ambasadora Bilgića, su predstavnici Stranke, upoznali o radu i djelovanju SDA Sandžaka u proteklih 27 godina, te istakli činjenicu da SDA Sandžaka, kao manjinska parlamentarna stranka od svog osnivanja se bavi ostvarivanjem prava i unapređenjem položaja Bošnjaka u Srbiji, isključivo kroz institucije sistema.

U razgovoru je istaknuto da se SDA Sandžaka zalaže za što brže priključenje Srbije Evropskoj uniji, kao i za ulazak Srbije u NATO savez.  

Ambasadora Bilgića su u ime SDA Sandžaka primili Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika Stranke, Edib Kajević, potpredsjednik Stranke, Bajro Gegić, narodni poslanik u Skupštini Srbije, te najuže rukovodstvo Ogranka Stranke u Novom Pazaru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37