SARADNJA SDA SANDŽAKA SA REGIONALNIM PARTNERIMA

03.12.2016

Rukovodstvo stranke „Zajedno za Šumadiju“ na čelu sa predsjednikom Veroljubom Stevanovićem posjetilo je jučer SDA Sandžaka i tom prilikom se susrelo sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom i njegovim saradnicima.

Na sastanku je bilo riječi o društveno-političkoj situaciji u zemlji, izazovima i problemima sa kojima se susreću građani Sandžaka i Šumadije te predstojećim izborima za predsjednika Srbije.

Imajući u vidu zajedničku privrženost regionalizaciji i decentralizaciji Srbije i opredjeljenosti za evropske integracije i održivi razvoj, izražena je spremnost za davanje podrške zajedničkom kandidatu regionalnih stranaka na nastupajućim predsjedničkim izborima.

Rukovodstva SDA Sandžaka i „Zajedno za Šumadiju“ su istakla želju za stvaranje uslova kako bi eventualni zajednički kandidat regionalnih stranaka imao realnu šansu za pobjedu na izborima.

Jučerašnji sastanak je prvi u nizu planiranih susreta regionalnih stranaka koji će biti inicirani od strane SDA Sandžaka i „Zajedno za Šumadiju“ kako bi se iznašla rješenja na probleme sa kojima se susreću građani naše zemlje.