https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Svijest i hrabrost turskog naroda sačuvali Tursku od anarhije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Svijest i hrabrost turskog naroda sačuvali Tursku od anarhije

Svijest i hrabrost turskog naroda sačuvali Tursku od anarhije

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje pokušaj državnog udara odmetnutog dijela turske vojske i izražava duboko žaljenje zbog pokušaja da se obori demokratski izabrana vlast.

SDA Sandžaka izražava saosjećanja sa porodicama nevino nastradalih građana Turske, koji su braneći svoju slobodu i pravo na izbor izgubili živote tokom pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti od strane odmetnutog dijela vojske.

Ujedno izražavamo i divljenje zbog pokazane hrabrosti i visoke svijesti građana Turske koji su i pored prijtenji upućenih od strane dijela oružanih snaga da ostanu u svojim domovima, ipak poslušali predsjednika Republike Turske i izašli na trgove i ulice i time dali podršku legalno izabranim državnim organima Turske a  svoju državu odbranili od anarhije.

Građani Turske su na taj način cijelom svijetu održali lekciju iz patriotizma i demokratije, pokazali kako se čuva pravni i ustavni poredak svoje domovine i dokazali da je demokratija vladavina prava izražena kroz volju većine građana.

SDA Sandžaka vjeruje da će Republika Turska i njeno rukovodstvo iz ovoga izaći još snažnije i čvršće opredijeljeno odbrani osnovnih principa demokratije po kojima se vlast osvaja na izborima a ne upotrebom sile.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka ovim povodom uputio je pisma podrške predsjedniku Republike Turske Redžepu Taipu Erdoanu, predsjedniku Vlade Republike Turske Binaliu Yildirimu kao i vladajućoj Partiji pravde i razvoja.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37