https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predstavnici SDA Sandžaka uzeli učešće na konferenciji o NATO-u - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predstavnici SDA Sandžaka uzeli učešće na konferenciji o NATO-u

Predstavnici SDA Sandžaka uzeli učešće na konferenciji o NATO-u

Danas je u Beogradu održana konferencija na temu „Zapadni Balkan i NATO pre i posle Varšavskog samita“ u organizaciji Centra za evroatlantske studije iz Beograda (CEAS).

Na poziv organizatora Stranku demokratske akcije Sandžaka su predstavljali predsjednik Stranke i narodni poslanik Dr. Sulejman Ugljanin i Enis Imamović, predsjednik Izvršnog odbora Stranke i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Cilj ove konferencije je da javnost Srbije detaljnije informiše o značaju predstojećih događaja, kao što je NATO Samit u Varšavi i usvajanje EU Globalne strategije spoljne i bezbednosne politike i njihovim implikacijama za budućnost evroatlanstkih integracija regiona Zapadnog Balkana koje će doprinijeti daljem procesu demokratizacije i stabilizacije.

Na konferenciji je predstavljena procena dosadašanje implemetancije Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP-a) u Srbiji i preporuke sa posebnim osvrtom na dvije oblasti – Sistem upravljanja krizama i planiranje u vanrednim situacijama i Zaštita tajnih podataka.

Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin se u svom obraćanju najprije zahvalio Centru za evroatlantske studije na pozivu da predstavnici Stranke uzmu učešće na današnjoj konferenciji i što su prepoznali SDA Sandžaka kao partnera na putu Srbije za ulazak u NATO.

Predsjednik Ugljanin je podsjetio javnost i sve prisutne da je SDA Sandžaka u svom programu jasno definisala i opredijelila za punopravno članstvo Srbije u Evropskoj Uniji i NATO-u. Također, je rekao da SDA Sandžaka želi da Srbija postane pravna država gdje se poštuje Ustav i zakon i samo ulaskom u Evropsku uniju i NATO, u Srbiji će postojati pravna sigurnost i vladavina prava.

Članstvo u NATO organizaciji predstavlja mir i stabilnost u regionu, naročito kada se uzme u obzir da su mnoge države u regionu već članice NATO-a, a neke će uskoro to i postati.

Srbija treba jasno i nedvomisleno da se opredijeli za ulazak u NATO, jer ulazak u NATO garantuje jednoj državi mir, bezbjednost, sigurnost investicija, ekonomski napredak i razvoj industrije. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP