https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 5. April – Dan mladih Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

5. April – Dan mladih Sandžaka

5. April – Dan mladih Sandžaka

Povodom obilježavanje 5. aprila – Dana mladih Sandžaka, danas je press konferenciju održao Emir Ašćerić, predsjednik AM SDA Sandžaka za grad Novi Pazar. On je podsjetio da se ovaj dan simbolično obilježava u znak sjećanja na 5. april 1991. godine, kada je SDA Sandžaka donijela odluku o bojkotu regrutacije i mobilizacije u JNA, te pozvala narod da ne učestvuje u ratu ni protiv jednog naroda u Jugoslaviji.

Ašćerić je rekao da je AM SDA Sandžaka, kao najbrojnija i najorganizovanija omladinska organizacija u Sandžaku, 2012. godine proglasila 5. april za Dan mladih Sandžaka i na taj način poslala jasnu poruku da mladi sa ponosom sjećaju odluke koje su sačuvale živote tadašnje omladine, kada je umjesto na ratište preko 763 mladih upućeno na školovanje u Tursku.

On je upoznao javnost da će Asocijacija mladih SDA Sandžaka 5.april obilježiti protestnom šetnjom ulicama Novog Pazara i ukazati na probleme mladih Sandžaka.

„Protestna šetnja će krenuti u utorak 5. aprila od 13 sati, ispred Centrale Stranke u Novom Pazaru i tim povodom pozivam svu omladinu i omladinske organizacije u Sandžaku da se pridruže“, rekao je Ašćerić.

Ašćerić je istakao da će omladina SDA Sandžaka graditi budućnost našeg društva za sretniju sadašnjost i sigurnu budućnost.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37