Učitavanje sajta

Vijesti

Lista “SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin” predala listu za parlamentarne izbore

Lista “SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin” predala listu za parlamentarne izbore

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 24. april.

Naziv liste je „SDA Sadžaka – Dr. Sulejman Ugljanin" i na glasačkom listiću biće pod rednim brojem 10, a na njoj se nalazi 29 kandidata.

Nakon predaje liste, predsjednik Stranke i nosilac liste Dr Sulejman Ugljanin rekao je da će se SDA Sandžaka zalagati za donošenje novog zakona kojim bi se uredila prava manjina u Srbiji u skladu sa evropskim trendovima.

Predsjednik Ugljanin je naveo da se SDA Sandžaka posebno zalaže za otkrivanje svih zločina koji su se desili u Srbiji i u okruženju, te da se uvede lustracija za sve u bezbednosnim službama, policiji i vojsci, koji nisu postupili u skladu sa ovlašćenjima i time su ohrabrili neke zločince da urade ono što su učinili, napominjući da je usvajanje Deklaracije o Srebrenici jedan od glavnih zadataka.

“Hoćemo da izgradimo decentralizovanu i regionalizovanu državu u kojoj pored vrlo moćnih političara ima još hiljade veoma sposobnih mladih ljudi koji bi nadmašili sve naše dosadašnje premijere, ali nisu dobili šansu”, rekao je predsjednik Ugljanin.

Dr. Ugljanin je još dodao da će se decentralizacijom i regionalizacijom na 15 regiona dobiti još bar 50 novih lidera koji od Srbije mogu da naprave ekonomski razvijenu i prosperitetnu zemlju.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP