https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu.

Tomislav Nikolić, pored toga što je kao Predsjednik Republike grubo prekršio Ustav, on je još jednom pokazao da je ostao čvrsto privržen politici otvorene netrpeljivosti prema građanima Srbije drugih nacionalnosti.

Srbija je zemlja bogata i ponosna na svoje različitosti, ona nikada nije bila zemlja kakvom je Predsjednik Nikolić danas predstavlja u svom govoru, niti će ikada biti onakva kakvom je on zamišlja.

Imajući u vidu radikalsku politiku iz koje je  Nikolić iznikao, te činjenicu da je njegov kabinet direktno rukovodio rehabilitacijom četničkog vođe Draže Mihajlovića odgovornog za masovna ubistva Bošnjaka i etničko čišćenje Sandžaka, riječi koje je danas izgovorio upravo podsjećaju na pisane naredbe Draže Mihajlovića kojim je naređivao čišćenje državne teritorije "od nenarodnih i nenacionalnih" elemenata.

SDA Sandžaka traži od Ustavnog suda i svih nadlježnih državnih organa da hitno preduzmu sve mjere i odlučno zaustave neželjene efekte u društvu kakve mogu nastati kao posljedica ovakvih neodgovornih postupaka nosioca najviših državnih funkcija.

Bošnjaci će zajedno sa svojim komšijama Srbima i svim građanima Srbije drugih nacionalnosti nastaviti da grade svoju sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost u ovoj zemlji zasnovanu na poštovanju i očuvanju bogatstva različitosti.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP