https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Nastavak inicijative za izradu legitimnog akcionog plana za manjine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Nastavak inicijative za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

Nastavak inicijative za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

Nastavak inicijative za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

U Beogradu su se danas sastali predsjednik dr. Sulejman Ugljanin i ambasador Bugarske Nj.E. Angel Simeonov Dimitrov na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana. 

Dr. Ugljanin je upoznao ambasadora Dimitrova da je Bošnjačko nacionalno vijeće pokrenulo niz Javnih rasprava na temu Akcionog plana za manjine u gradovima Sandžaka i drugim sredinama u Srbiji u kojima žive Bošnjaci, kao i dijaspori. 

S tim u vezi istaknuta je neophodnost da se izradi nacrt Akcionog plana koji u potpunosti odražava težnju legitimnih predstavnika manjina da se izradi kvalitetan tekst koji bi bio rezultat inkluzivnog procesa njegove izrade. 

Predsjednik je na današnjem sastanku posebno naglasio da zvanični zahtjevi, prijedlozi, primjedbe i komentari legitimnih predstavnika nacionalnih manjina u Radnoj grupi nisu uvršteni u Akcioni plan za manjine, te da takav Akcioni plan nema potreban legitimitet, a samim tim i ne treba biti usvojen od strane Evropske komisije. 

Sa ciljem kvalitetne izrade Akcionog plana neophodno je i da narodni poslanici birani sa manjinskih izbornih lista budu pozvani od strane Vlade da sa svog aspekta daju svoj doprinos u prvoj fazi izrade plana, posebno njegovog dijela za manjine u okviru poglavlja 23, prenijeto je u razgovoru. 

Na sastanku je naglašena podrška Srbiji na njenom evropskom putu i procesu usaglašavanja domaćeg zakonodavstva sa evropskim. 

Delegacija BNV-a koju predvodi predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin na ove teme ranije je razgovarala i sa ambasadama Hrvatske i Rumunije. U sastavu delegacije bili su i bošnjački narodni poslanici SDA Sandžaka u Skupštini Srbije. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37