Učitavanje sajta

Vijesti

Inicijativa za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

Inicijativa za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

Danas je održan sastanak ambasadora Rumunije Nj.E. Danijela Banua i predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana.

Dr. Ugljanin je upoznao ambasadora Banua da zvanični zahtjevi, prijedlozi, primjedbe i komentari legitimnih predstavnika nacionalnih manjina u Radnoj grupi nisu uvršteni u Akcioni plan za manjine, te da takav Akcioni plan nema potreban legitimitet, a samim tim i ne treba biti usvojen od strane Evropske komisije.

S tim u vezi predsjednik Ugljanin je istakao da je neophodno da se izradi nacrt Akcionog plana koji u potpunosti odražava težnju legitimnih predstavnika manjina da se izradi kvalitetan tekst koji bi bio rezultat inkluzivnog procesa njegove izrade.

Na sastanku je naglašena podrška Srbiji na njenom evropskom putu i procesu usaglašavanja domaćeg zakonodavstva sa evropskim.

S tim u vezi  dr. Ugljanin je istakao potrebu da i narodni poslanici birani sa manjinskih izbornih lista budu pozvani od strane Vlade da sa svog aspekta daju svoj doprinos u prvoj fazi izrade Akcionog plana, posebno njegovog dijela za manjine u okviru poglavlja 23.

 

Izvor:BNV

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP