Učitavanje sajta

Vijesti

Zaštiti prava odbornica od nedostojnog ponašanja gradonačelnika Novog Pazara

Zaštiti prava odbornica od nedostojnog ponašanja gradonačelnika Novog Pazara

Odbornica SDA Sandžaka u Skupštini Novog Pazara dr. Hanadi Hajdinović održala je danas press konferenciju povodom poslednjih dješavanja na sjednici Skupštine grada, koju je obilježilo drsko i nedostojno ponašanje gradonačelnika Meha Mahmutovića prema odbornicama u gradskom parlamentu.

Odbornica dr. Hajdinović je rekla da nisu rijetke situacije kad se Meho Mahmutović odbornicima obraća  grubim i neprikladnim riječima, te da nedoličnim komentarima svaki prijedlog opozicije pokušava spustiti na nivo jednog uličarskog govora.

„Na prošloj sjednici se i meni, odbornici SDA Sandžaka, obratio nedoličnim govorom, kada je iznio niz uvrijeda nakon mog obraćanja za skupštinskom govornicom, koje ja zaista ne bih mogla da ponovim“, navela je ona.

Kako je rekla, mnoge odbornice i kolege odbornici iz svih odborničkih grupa su joj u toku i nakon skupštinskog zasjedanja pružili podršku u odbrani od nedostojnog ponašanja Meha Mahmutovića.

„Ovakvo ponašanje gradonačelnika prema odbornicama Skupštine grada i pojedinih funkcionera ove vlasti ruše dostojanstvo i privatnost, kao i integritet žene, majke, supruge, sestre, koleginice...“, naglasila je dr. Hajdinović.

Ona je upoznala javnost da se na sastanku Asocijacije žena SDA Sandžaka razgovaralo o ovom skandaloznom događaju, te da će o svemu obavijestiti Povjerenicu za zaštitu ravnopravnosti i udruženja za zaštitu prava žena.

Odbornica dr. Hajdinović je na kraju svog obraćanja istakla da žena ima svoje mjesto u društvu i da na ovom putu očuvanja dostojanstva žena u društvenoj zajednici očekuje podršku od svih.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP