https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Skupština Novog Pazara protiv rasprave o kriminalu i narkomaniji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Skupština Novog Pazara protiv rasprave o kriminalu i narkomaniji

Skupština Novog Pazara protiv rasprave o kriminalu i narkomaniji

Skupština Novog Pazara protiv rasprave o kriminalu i narkomaniji

Odbornička grupa SDA Sandžaka, usled odbijanja skupštinske većine koju vodi SDP Rasima Ljajića da u dnevni red uvrsti probleme finansiranja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, teškog bezbjednosnog stanja u gradu, kao i borbu protiv narkomanije, napustila je današnju sjednicu skupštinu grada Novog Pazara.

U izjavi za medije šefa odborničkog kluba SDA Sandžaka Alana Karaahmetovića rečeno je da su svi prijedlozi opozicije neodgovorno i bez ikakvog obrazloženja odbijeni od strane skupštinske većine.

„Uporno ova vlast na čelu sa SDP-om otvoreno radi protiv Bošnjaka i uskraćuje finansiranje rada Bošnjačkog nacionalnog vijeća, čime direktno krši Ustav i važeće zakonske propise“, naglasio je Karaahmetović.

On je dodao da već dvije godine SDA Sandžaka traži raspravu o bezbjednosti u gradu, s obzirom na veliki broj neriješenih ubistava, oružanih obračuna, čak i ispred osnovnih i srednjih škola, te drugih kriminalnih i krivičnih djela koja su postala svakodnevnica.

„Kao najbolji primjer sprege gradske vlasti sa kriminalom pokazalo je i današnje odbijanje odbornika SDP-a Rasima Ljajića da se formira skupštinsko tijelo za borbu protiv narkomanije u Novom Pazaru“, kazao je Karaahmetović i upozorio na očigledan odnos SDP-a prema ovom problemu.

Današnju sjednicu su obilježile prijetnje i uvrede koje je Meho Mahmutović uputio odbornicima opozicije, što je prema riječima Karaahmetovića jasan pokazatelj nervoze koju gradonačelnik ispoljava svaki put kada se otvore teme suočavanja sa kriminalom i narkomanijom.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37