https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka je uvek spremna za izbore - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka je uvek spremna za izbore

SDA Sandžaka je uvek spremna za izbore

Stranka demokratske akcije Sandžaka je uvjek spremna za izbore i provjeru volje birača, rekao je za Tanjug lider te stranke dr. Sulejman Ugljanin povodom izjave premijera Aleksandra Vučića da razmišlja o raspisivanju i vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

"Ako premijer procjeni da će nam izbori donijeti boljitak, onda ih treba odmah raspisati, ali ako bi nam novi izbori samo produžili agoniju, naravno, da ih ne treba raspisivati", kaže Ugljanin.

Kao lider jedne od najuticajnijih bošnjačkih stranaka, Ugljanin smatra da je krajnje vreme da premijer Vučić prizna izbornu volju Bošnjaka na način kako je to, kako kaže, učinila Crna Gora.

"Država je u dosta nezgodnoj situaciji i ima 1001 problem u reformi političkog sistema, pravosuđu, sudstvu, obrazovanju, zdravstvu, ekonomiji. Razumem da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora išlo na ruku vlasti jer bi na taj način oni pokušali da se izvuku iz tih problema", naveo je Ugljanin.

Ponovio je da SDA nema problem sa izlaskom na izbore u svakom trenutku uz podsjećanje da je ta stranka na izborima u martu 2014. osvojila najviše bošnjačkih glasova, a taj uspeh je potvrdila u oktobru  kada je osvojila najviše mandata u Bošnjačkom nacionalnom veću.

Na opasku premijera Vučića da će raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora najviše obradovati Ugljanina i Bojana Pajtića, lider SDA Sandžaka kaže da on i lider DS-a imaju mnogo zajedničkog, da imaju zajedničke stavove po mnogim pitanjima i problemima, te da dijele zajedničke vrijednosti.

"Drago mi je stoga da smo se Pajtić i ja kod Vučića našli, da tako kažem, u istom košu", rekao je Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP