https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Vrijeme je da se stane na put korumpiranoj vlasti u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Vrijeme je da se stane na put korumpiranoj vlasti u Novom Pazaru

Vrijeme je da se stane na put korumpiranoj vlasti u Novom Pazaru

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka – Ogranak Novi Pazar, govorio je portparol Edin Gudžević, koji  je ocjenio da prljava predizborna kampanja koju ovih dana vodi Sandžačka demokratska partija protiv legitimnih bošnjačkih predstavnika ima za cilj da unese razdor među Bošnjacima u Sandžaku.

Gudžević rekao da je sasvim očigledno da inferiorni i zlonamjerni ljudi na čelu sa Ljajićem i Mahmutovićem, nakon što su dodjelili ključeva grada Vučiću - jednom od najekstremnijih radikala, konstantno žele da klevetama, lažima i smutnjom među Bošnjacima dodatno otežaju ionako težak položaj.

“Svjesni smo da je SDP stranka koja u Sandžaku predstavlja ostatke srpske državne bezbednosti”, ukazao je on i dodao njihov lider Ljajić, koga njegovi najbliži saradnici optužuju za teška krivična djela, u svojstvu privatnog Bošnjaka jedino ima zadatak da “svaki legitimni zahtjev Bošnjaka omalovaži i proglasi destabilizirajućim za Srbiju”.

Prema njegovim riječima, korupcionaške afere i hapšenja visokih funkcionera ove stranke u Novom Pazaru su samo početak otkrivanja kriminalnih radnji koje je SDP činio prethodnih godina na štetu građana Novog Pazara.

“Pozivamo nadležne državne organe da pokažu smelosti i ljudskosti, te stanu već jednom na put kriminalnim radnjama koje u Novom Pazaru sprovode vazali begradskog režima”, rekao je Gudžević i naveo da će se jedino tako spriječiti dalje urušavanje života i dostojanstva stanovnika ovog grada.

Gradski ogranak za Novi Pazar naglašava da ukoliko tužilaštvo, sudstvo i policija ne preduzmu konkretne korake, da će morati sami iznaći način kako bi se zaštitila prava Bošnjaka koja su Ustavom, zakonima ove zemlje i svim međunarodnim dokumentima zagarantovana Bošnjacima.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37