https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednici poslanickih grupa se sastali sa Martinom Šulcom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednici poslanickih grupa se sastali sa Martinom Šulcom

Predsjednici poslanickih grupa se sastali sa Martinom Šulcom

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc se nalazi u dvodnevnoj radnoj posjeti Srbiji, u okviru koje je jutros u Beogradu razgovarao sa predsjednicima poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Predsjednik manjinske poslaničke grupe "SDA Sandžaka - PDD" dr. Sulejman Ugljanin se u ime grupe koju čine Bosnjački i Albanski narodni poslanici zahvalio gospodinu Šulcu što je posjetio Srbiju i podsjetio na činjenicu da danas u Srbiji postoji opšti koncenzus svih parlamentarnih stranaka po pitanju članstva u Evropskoj Uniji.

Dr. Ugljanin se posebno zahvalio i čestitao predsjedniku Evropskog parlamenta na Rezoluciji o Srebrenici koju je EP usvojio 9. jula i upoznao ga da su poslanici SDA Sandžaka predali Skupštini Srbije Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i tom prilikom pozvao predsjednike svih poslaničkih grupa da podrže njeno usvajanje.

Dr. Ugljanin je naglasio da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Srbije od suštinskog značaja za vraćanje međunacionalnog povjerenja i uspostavljanje trajnog mira i saradnje u regionu.

Nakon tog sastanka predsjednik EP Martin Šulc se u Parlamentu obratio svim narodnim poslanicima na posebnoj sjednici zakazanoj povodom njegove posjete.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP