https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Skupština grada Novog Pazara osudila genocid nad Bošnjacima Srebrenice - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Skupština grada Novog Pazara osudila genocid nad Bošnjacima Srebrenice

Skupština grada Novog Pazara osudila genocid nad Bošnjacima Srebrenice

Na prijedlog teksta Rezolucije o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice koju su podnijeli odbornici SDA Sandžaka, Skupšina grada Novog Pazara je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojila Odluku o osudi genocida u Srebrenici i proglašavanju 11. jula danom sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Na sjednici nisu prisustvovali odbornici srpske nacionalnosti, a odluku su podržale i vladajuće i opozicione odborničke grupe

Sve bitne stavke iz rezolucije koju je predložila SDA Sandžaka uvrštene se u Odluku koju je usvojila Skupština grada Novog Pazara.

Kako je nakon skupštinskog zasjedanja medijima rekao Fuad Baćićanin, odbornik SDA Sandžaka u Skupštini grada „Najbitnije je stvari i događaje nazvati pravim imenom“.

„U Srebrenici se dogodio genocid nad Bošnjacima, a 11. jul su za dan sjećanja na žrtve genocida počinjenog nad Bošnjacima Srbrenice proglasile bojne međunarodne organizacije, Evropski parlament i parlamenti mnogih država u demokratskom svijetu. Ovakvu odluku donijelo je i Bošnjačko naconalno vijeće još prije 10 godine, 10. jula 2005. godine. Nazivanje događaja pravim imenima daje suštinski značaj pomirenju koje je zasnovano na dijalogu“, naglasio je Baćićanin.

Odbornici SDA Sandžaka su u cilju vraćanja međunacionalnog pomirenja pozvali na izgradnju stabilnog i trajnog mira, sigurnosti, sradnje i povjerenje među narodima u regionu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP