https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Odbornici SDA Sandžaka predali Skupštini grada Novog Pazara Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Odbornici SDA Sandžaka predali Skupštini grada Novog Pazara Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Odbornici SDA Sandžaka predali Skupštini grada Novog Pazara Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Oslanjajući se na inicijativu narodnih poslanika SDA Sandžaka u Skupštini Srbije, odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka danas su Skupštini grada Novog Pazara predali prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici. 

Rezoluciju o genocidu u Srebrenici organi Stranke demokratske akcije Sandžaka će implementirati na svim nivoima. Dr. Hanadi Hajdinović, odbornica Skupštine grada, kritikujući gradsku vlast u Novom Pazaru koja je potpuno neozbiljno i neodgovorno pristupila ovako bitnom pitanju, izjavila je da je „Rezolucija predata i iz razloga što u materijalu za sjednicu Skupštine grada, koja je zakazana za 6. jul, ne postoji nikakav prijedlog teksta rezolucije o kojem bi Skupština trebalo da se izjasni“.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Rezolucija nije uvrštena u dnevni red da bi se u međuvremenu usaglasio tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici i dogovoreno je da se zakaže posebna sjednica Skupštine grada za 6. jul 2015. godine sa jedinom tačkom dnevnog reda: Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

„Razlog za odlaganje sjednice skupštine i zakazivanje posebne sjednice sa jedinom tačkom dnevnog reda je bio da se odborničke grupe u međuvremenu usaglase oko prijedloga teksta rezolucije. Međutim ni do danas odborničkom klubu SDA Sandžaka nije upućen poziv da učestvuje u izradi i usaglašavanju teksta rezolucije“, kazala je dr. Hajdinović, odbornica SDA Sandžaka u Gradskoj skupštini Novog Pazara.

Odbornički klub SDA Sandžaka izražava očekivanje da će svi odbornici Skupštine grada Novog Pazara 6. jula 2015. godine podržati ovu Rezoluciju. 

 - Prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP