https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Pritiscima na svjedoke, gradska vlast Novog Pazara hoće da zataška istinu o pokušaju ubistva predsjednika Ugljanina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Pritiscima na svjedoke, gradska vlast Novog Pazara hoće da zataška istinu o pokušaju ubistva ...

Pritiscima na svjedoke, gradska vlast Novog Pazara hoće da zataška istinu o pokušaju ubistva predsjednika Ugljanina

Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru osudio je na današnjoj press konferenciji politički obračun aktuelne skupštinske većine u Novom Pazaru sa ključnim svjedocima upada u službene prostorije SDA Sandžaka i pokušaja ubistva predsjednika Stranke dr. Sulejmana Ugljanina iz 2009. godine.

Predsjednik Ogranka prof. Fahro Zatrić je u svom obraćanju rekao da opštinska vlast prijetnjama gubitkom posla radnicima Gradske uprave i ucjenama vrši zastrašivanje svjedoka ovog zločina, a sve to čini zloupotrebom državnih mehanizama.

„Poslednja nezakonita odluka nelegitimne skupštinske većine Novog Pazara o otpuštanju viška radnika Gradske uprave, ustvari je želja gradske vlasti da se pritiscima nad svjedocima zataška istina“, istakao je Zatrić i dodao da je sve podređeno tome da se zastraše svjedoci pokušaja ubistva predsjednika Ugljanina i spriječi privođenje pravdi odgovornih za ova nedjela.

Predsjednik Ogranka je ocjenio da se nigdje ne navodi nijedan član vladajuće stranke za otpuštanje, iako se dobro zna da među njima ima puno onih koji se krivično gone, primaju visoke plate a da pritom borave u inostranstvu, a pojedini čak rade i sa falsifikovanim diplomama.

„Donošenjem ove nezakonite odluke skupštinske većine o otpuštanju 17 Bošnjaka i to većinom ključnih svjedoka pokušaja ubistva Predsjednika SDA Sandžaka, nameće se pitanje - Ko to želi da sakrije istinu o ovom zločinu i po čijem nalogu se donose ove nezakonite odluke“?, zapitao je prof. Zatrić i naveo da na spisku nema onih koje je ova gradska vlast primila u radni odnos i pored mjere Vlade o zabrani zapošljavanja radnika u javnom sektoru.

Prof. Zatrić je naglasio da će o ovom sramnom, nehumanom i neljudskom odnosu prema svjedocima upada u službene prostorije i pokušaja ubistva predsjednikaSDA Sandžaka, biti upoznate sve relevantne domaće i međunarodne institucije, a da će pred sudskim i državnim organima biti pokrenuti postupci protiv svakog ko bude učestovao u ovim nečasnim radnjama.

„Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar neće dozvoliti da se ovakve sramne odluke lome preko leđa Bošnjaka i ovim putem pozivamo one koji po direktivi hoće da sprovedu ovakve nezakonite odluke, da prestanu sa zastrašivanjem i političkim obračunima, jer SDA Sandžaka će preduzeti konkretne korake u cilju pružanja zaštite i podrške svima koji su podvrgnuti političkom progonu u cilju skrivanja istine o događaju u kojem je pokušano ubistvo Predsjednika Ugljanina“, zaključio je prof. Fahro Zatrić, predsjednik ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP