https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Državni organi legalizuju nasilje nad legitimnim predstavnicima Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Državni organi legalizuju nasilje nad legitimnim predstavnicima Bošnjaka

Državni organi legalizuju nasilje nad legitimnim predstavnicima Bošnjaka

“Punih šest godina je prošlo od neovlašćenog upada, oružane zasede i pokušaja ubistva predsjednika SDA Sandžaka i tadašnjeg ministra dr Sulejmana Ugljanina, a država ništa nije uradila u pronalaženju izvršioca, nalagodavaca i pomagača ovog napada”, ovim riječima je danas poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović započeo svoje izlaganje na skupštinskom zasijedanju.

Imamović je podsjetio da je više puta tražio odgovore na ovo pitanje, kao i da je sam predsjednik Ugljanin dok je bio ministar na sjednicama Vlade tražio zvaničan odgovor na ovaj neriješeni slučaj, ali tadašnji ministar policije je rekao da i on već dvije godine pokušava ali nikako ne uspjeva da dobije zvaničan odgovor od službi.

Kako je rekao Imamović, umjesto odgovora na sva ova pitanja ministar policije poslao je papir obavještenja u kome ignoriše sva pitanja na koja mora dati odgovore, već dostavlja dijelove nekog navodnog policijskog izvještaja koji je očigledno pisan sa namjerom da se nakon šest godina ćutanja unese zabuna i prikriju detalji ovog zločina. 

“Očigledna je namjera da se sakriju izvršioci, nalogodavci i pomagači, kojih sudeći po ovom izvještaju ima i u policiji i u drugim državnim organima”, upozorio je Imamović i dodao da od ministra nije tražio da mu u tom tzv.izvještaju objašnjava i opravdava neovlašćeni upad naoružanih bandita u službene prostorije naše stranke. 

Imamović je podsjetio kolege poslanike i čitavu javnost da nadležni organi još nisu odgovorili na pitanja – Ko su naoružana lica koja su neovlašćeno upala u prostorije SDA Sandžaka i bacala teške betonske žardinjere na rukovodstvo Stranke, kao i da još nema informacija ko su lica koja su iz više komada vatrenog oružja pucala u predsjednika SDA Sandžaka i tadašnjeg ministra dr Sulejmana Ugljanina. 

On je naglasio da još uvek nema odgovora šta je član Gradskog vijeća Novog Pazara Fevzija Murić te noći radio u službenim prostorijama zajedno sa tim naoružanim razbojnicima i koja je uloga tadašnjeg gradonačelnika, načelnika MUP-a i njegovog zamenika, te tadašnjeg predsjednika Okružnog suda i Okružnog tužioca u Novom Pazaru.

“Evidentno se ovdje radi o zlonamjernoj i vrlo opasnoj zamjeni teza, jer se u izvještaju policije koji je potpisao ministar Stefanović  ni jednom riječju ne spominju napadi i pucnji na predsjednika i rukovodstvo SDA Sandžaka, pa čak ni inicijali ljudi za koje se utvrdilo da su pucali”, upoznao je Imamović.

Imamović je javno upitao - Da li neko koristi ministra Stefanovića da legalizuje ovaj zločin ili ne i dodao da se konačno mora znati "ko se želi zaštiti ovim Izvještajem", jer se iz svega ovoga jasno vidi da se radi o dobro organizovanom kriminalnom djelu i da nedvosmisleno postoji sprega između izvršioca, nalogodavaca i pojedinih državnih organa.

On je ponovo pozvao Tužilaštvo za organizovani kriminal da se hitno posveti rješavanju ovog zločina, a nadležne državne organe da zaštite svjedoke koji su nedvosmisleno ugroženi.

Imamović je upozorio da ukoliko se nastavi sa ovakvom praksom ignorisanja i opstrukcije pravde od strane državnih organa, SDA Sandžaka će biti prinuđena da se za pomoć obrati međunarodnim organizacijama i institucijama, jer “ovaj problem nadilazi naše mogućnosti i predstavlja jasnu prijetnju svima nama”. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37