https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Tražimo sigurnost za bošnjačke studente u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Tražimo sigurnost za bošnjačke studente u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

Tražimo sigurnost za bošnjačke studente u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

Narodni poslanik i potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović zatražio je na današnjem skupštinskom zasjedanju od Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju obavještenje o slučaju kada je desetak batinaša napalo dvojicu studenata bošnjacke nacionalnosti iz Novog Pazara, a koji se desio 10. aprila u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Imamović je na samom početku upitao Marka Đurića, direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju - da li je upoznat sa ovim slučajem i šta je preduzeo na rješavanju ovog događaja, tj. da li je uopšte kontaktirao nekog od pretučenih studenata i članova njihovih porodica.

„Zanima nas i da li su pronađeni batinaši koji su u sred bijela dana napali dvojicu Bošnjačkih studenata“, upitao poslanik SDA Sandžaka. 

On je napomenuo da ovo nije prvi put da se u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice napadaju Bošnjaci i podsjetio da je proteklih godina bilo identičnih napada na studente iz Sandžaka, ali i lokalno bošnjačko stanovništvo. 

Imamović je zahtjevao od nadležnih organa zaduženih za bezbjednost da odgovore na pitanje: Da li su u stanju da obezbjede siguran boravak Bošnjacima iz Sandžaka koji studiraju u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice?

Poslanik SDA Sandžaka je upozorio da će ukoliko se ovakvi napadi nastave, a nadležni ne budu u stanju da studentima obezbjede sigurnost, biti prinudjeni da sve studente „pozovu da se vrate kućama“.

„U tom slučaju zatražićemo od Vlade da studentima omogući nastavak studiranja na Univerzitetu u Novom Pazaru, otvaranjem smjerove medicinskog i stomatološkog fakulteta, jer na ovim fakultetima studira najveći broj studenata iz Sandžaka“, naglasio je on. 

Imamović je još jednom skrenuo pažnju da se ovde radi o jednom vrlo osjetljivom problemu i instistirao da odgovore dobije u predviđenom roku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37