https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ekonomski razvoj Sandžaka i zaustavljanje zloupotreba državnih organa - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ekonomski razvoj Sandžaka i zaustavljanje zloupotreba državnih organa

Ekonomski razvoj Sandžaka i zaustavljanje zloupotreba državnih organa

Danas je u Sjenici održana sjednica Predsjedništva SDA Sandžaka na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Sandžaku i čitavoj zemlji.

Razmatrajući Program ekonomskog razvoja Sandžaka kroz povećanje stočnog fonda na Pešteri otvorenog za sve sandžačke opštine, a čiji su glavni nosioci opštine Tutin i Sjenica, istaknut je poseban značaj donaciji Vlade Češke Republike koja je finansirala nabavku najsavremenije laboratorijske opreme za Centar za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici. 

Izraženo je zadovoljstvo zbog najave svečanog otvaranja Centra kome će pored Ambasadorke Češke Republike u Srbiji NJ.E. g-dja Ivane Hlavsove prisustvovati i predsjednici opština koje su osnivači Centra,  kao i pozvani predstavnici Ambasada u Beogradu i Vlade Republike Srbije.

Predsjednik Stranke Dr. Sulejman Ugljanin obavijestio je članove Predsjedništva o sastanku koji je u četvrtak 9. aprila, imao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, a kome su prisustvovali i potpredsjednik Stranke i narodni poslanik Enis Imamović i direktor policije Milorad Veljović.

Predsjedništvo SDA Sandžaka je upoznato i sa novim slučajevima političkih zloupotreba pravosudnih organa u opštini Prijepolje koji svojim pritiscima pokušavaju da izazovu nove sukobe među Bošnjacima i tako spriječe izbor jedinstvene Islamske zajednice.

Pravosudni organi ovim pritiscima pokušavaju i da unesu nove podjele u jedinstvenom Bošnjačkom nacionalnom vijeću koje je utemeljeno na bošnjačkom jedinstvu otvarajući iznova slučajeve koji su dobili svoj epilog na sudu.

Očigledno da ovakvo ponašanje sudija i tužilaca u Prijepolju ima za cilj da se kompromituju najugledniji bošnjački politički predstavnici u Prijepolju i tako umanji njihov uticaj na budućim lokalnim izborima koji su već na vidiku.

Predsjedništvo je najoštrije osudilo sve slučajeve ucjenjivanja i vrbovanja odbornika SDA Sandžaka u cilju nasilne promene izborne volje Bošnjaka od strane Vladinih zvaničnika i činovnika, inače lokalnih politikanata bliskih ostacima srpske državne bezbednosti iz vremena Miloševića.

Upravo su predstavnici SDA Sandžaka o ovakvim primjerima političke zloupotrebe i negativnih posledica na terenu razgovarali sa ministrom Stefanovićem i pozvali državni vrh da zajedno sa legitimnim predstavnicima Bošnjaka spriječe ove štetne pojave koje ugrožavaju vladavinu prava, pravnu sigurnost i jednakost pred zakonom u Sandžaku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP