https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenje za javnost - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Manjinska poslanička grupa „SDA Sandžaka-PDD“ danas je zvanično obavjestila predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković i skupštinski Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova da neće učestvovati u radu ovog Odbora. U pismu su izneseni brojni razlozi za napuštanje tog Odbora.

Pored ostalog u pismu stoji i sledeće:

„S obzirom da je za srijedu, 25. februar u 11 časova zakazana 21. sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, želimo da Vas obavijestimo da poslanici manjinske poslaničke grupe „SDA Sandžaka-PDD“ do daljnjeg neće učestvovati u radu ovog Odbora.

Razlozi za ovakvu odluku su Vam predočeni u dopisu koji smo Vam uputili 19-og, odnosno 21. janura 2015. godine, broj 01-119-86/15. Još jednom Vas, u obrazloženju ovog dopisa, podsjećamo na razloge zbog kojih ne želimo da učestvujemo u daljem radu ovog Odbora, sve dok na njegovom čelu ne bude predstavnik skupštinske većine iz reda većinskog - srpskog naroda, čime će skupštinska većina i državotvorne političke partije koje je čine, u potpunosti preuzeti odgovornost za položaj i ostvarivanje prava nacionalnih manjina ali i za efikasnije rješavanje manjinskog pitanja u Republici Srbiji. Poslanici manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka-PDD ne žele dalje da učestvuju u stvaranju zablude da Odbor radi u korist manjina.

„Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova do sada nije preduzeo nijednu konkretnu radnju ili predložio program, plan i strategiju za rješavanje pitanja nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Imajući to u vidu, Republika Srbija je u obavezi da kreira politiku koja će kroz donošenje i sprovođenje kvalitetnih zakona, programa, strategija i akcionih planova, omogućiti pripadnicima nacionalnih manjina očuvanje nacionalnog identiteta, ostvarivanje i unapređenje garantovanih prava kao i jednakost i ravnopravnost u svim sferama društva.

Dosadašnji rad Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i predsjednika Odbora najbolji je primjer neodgovornog i lošeg odnosa prema pripadnicima nacionalnih manjina i njihovom položaju i ostvarivanju njihovih prava.“

Poslanička grupa „SDA Sandžaka – PDD“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP