https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Manjinski poslanički klub "SDA Sandžaka - PDD": Preuzmite odgovornost za položaj manjina u Srbiji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Manjinski poslanički klub "SDA Sandžaka - PDD": Preuzmite odgovornost za položaj manjina u ...

Manjinski poslanički klub

Manjinski poslanički klub "SDA Sandžaka - PDD": Preuzmite odgovornost za položaj manjina u Srbiji

Na jučerašnjem trećem vanrednom zasjedanju Narodne skupštine Srbije narodni poslanik i potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović ponovio je inicijativu poslaničke grupe „SDA Sandžaka- PDD“ za smjenu predsjednika skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meha Omerovića.

Imamović je ponovio da je inicijativa podnijeta zbog nezakonitog i neustavnog rada predsjednika Odbora, zbog opstrukcije u rješavanju manjinskih pitanja, obmanjivanja Parlamenta i javnosti o odlukama Odbora, zbog zloupotrebe položaja na štetu manjina prilikom odbijanja amandmana, zbog kršenja vjerskih prava i sloboda manjina, drskog, arogantnog i provokativnog ponašanja i grubog vrijeđanja dostojanstva legitimnih predstavnika manjina.

On je u svom obraćanju rekao da od predsjednice Parlamenta nije dobijen adekvatan odgovor po tom zahtjevu te da se ona bavila statističkim a ne suštinskim stvarima.

Govoreći o lošem radu odbora za ljudska i manjinska prava i predsjednika tog Odbora, Imamović je podsjetio da još uvijek nije došlo ni do kakvih pomaka u sačinjavanju programa za rješavanje manjinskog pitanja na koji je tražio Štefan File, komesar za proširenje EU prilikom posjete Parlamentu Srbije.

Potpredsjednik Imamović je ukazao i na samovolju Meha Omerovića u vođenju ovog odbora, podsjetivši da je na sjednici Parlamenta, 04. juna 2014. godine obmanuo Parlament i čitavu javnost rekavši da je ovlašćen da u ime čitavog Odbora odbije amandmane na zaključak koji su podnijeli poslanici SDA Sandžaka, a da sjednica nije ni održana bila.

Na kraju narodni poslanik Enis Imamović je zatražio od predsjednice Skupštine Maje Gojkovic da pokrene postupak  i da se ogradi od Meha Omerovića, postavljajući pitanje da li su njegovi postupci u ime Parlamenta, predsjednice Skupštine, čitave vladajuće većine ili njegovi lični kao i da se za predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova postavi predstavnika skupštinske većine.

Obraćanje potpredsjednika SDA Sandžaka i narodnog poslanika Enisa Imamovića pogledajte u cjelosti:

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37