https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Šest godina prikrivanja zločina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Šest godina prikrivanja zločina

Šest godina prikrivanja zločina

Povodom navršavanja punih šest godina od neovlašćenog upada naoružanih lica u službene prostorije SDA Sandžaka, oružane zasjede i pokušaja ubistva Predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi dr Sulejmana Ugljanina, potpredsjednik Stranke i narodni poslanik Enis Imamović uputio je zahtjev Državnom tužilaštvu za organizovani kriminal za pokretanje istrage i podizanje optužnice u vezi ovog neriješenog teškog zločina.

Potpredsjednik Imamović je uputio i pisma Predsjedniku Vlade, ministru pravde, predstavnicima EU i OEBS-a u Srbiji, kao i gospodji Tanji Miščević, šefici pregovaračkog tima Srbije sa EU u kojima ih je obavijestio o ovom zahtjevu i zatražio od njih da u skladu sa svojim ovlašćenjima hitno preduzmu sve potrebne mjere u vezi rješavanja ovog teškog zločina.

Enis Imamović je u svom pismu upozorio da šestogodišnja šutnja države i neriješavanje ovog teškog zločina, dokazuju spregu izmedju nalogodavaca, izvršilaca i nadlježnih državnih organa koji ne samo da nisu spriječili, nego i godinama zataškavaju zločin. On je naglasio da sve to zajedno šalje veoma opasnu poruku građanima bošnjačke nacionalnosti. 

 U prilogu se nalazi tekst pisma:

 - Pismo upućeno Tužilaštvu za organizovani kriminal (pdf 379 kb) 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37