https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poslanici SDA Sandžaka na sastanku sa kongresmenima Sjedinjenih američkih država - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poslanici SDA Sandžaka na sastanku sa kongresmenima Sjedinjenih američkih država

Poslanici SDA Sandžaka na sastanku sa kongresmenima Sjedinjenih američkih država

Poslanici SDA Sandžaka na sastanku sa kongresmenima Sjedinjenih američkih država

Delegacija kongresmena predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država posjetila je juče Dom narodne Skupštine Republike Srbije.

Tom prilikom kongresmeni SAD-a su održali zajednički sastanak sa članovima poslaničke grupe prijateljstva sa SAD-om, članovima Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, članovima Odbora za kontrolu službu bezbednosti i članovima skupštinske grupe za ekonomski razvoj Narodne skupštine Srbije.

Delegaciju Narodne skupštine Srbije činili su i poslanici SDA Sandžaka, predsjednik manjinskog poslaničkog kluba „SDA Sandžaka-PDD“ Dr. Sulejman Ugljanin, Enis Imamović i Sabina Dazdarević.

Delegacije Narodne Skupštine Srbije i Predstavničkog doma SAD su se osvrnuli na više tema, a tiču se borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, jačanju vladavine prava, položaju nacionalnih manjina u Srbiji i stvaranju što povoljnije klime za privlačenje investicija u Srbiju.

Predstavnički dom SAD su predstavljali predsedavajući Odbora za pravosuđe predstavničkog doma kongresmen Bob Gudlet i kongresmen Džerold Nedler, kao i kongresmeni Džim Sensenbrener, Tom Marino, Blejk Farenthold, Šejla Džekson- Li, Stiv Koen i Henri Džonson. Predsjednik poslaničkog kluba “SDA Sandžaka – PDD“ Dr. Sulejman Ugljanin je u neformalnom razgovoru sa kongresmenom Henrijem Džonsonom razgovarao o položaju Bošnjaka u Srbiji.

Kongresmen Džonson se interesovao o stanju i pravima nacionalnih manjina kao i pravnom okviru koji reguliše polje ljudskih i manjinskih prava u Srbiji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37